מה נאכל בצהריים? חזה עוף עם אריסה וירקות קלויים
ארוחת צהריים שלמה בתבנית אחת בעשר דקות עבודה - חזה עוף עסיסי מתובל באריסה, אפוי בתנור עם עגבניות שרי ושום, ומוגש עם זיתים ובזיליקום רענן וריחני
ארוחת צהריים שלמה בתבנית אחת בעשר דקות עבודה - חזה עוף עסיסי מתובל באריסה, אפוי בתנור עם עגבניות שרי ושום, ומוגש עם זיתים ובזיליקום רענן וריחני
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 275.3 קק״ל 1101.1 קק״לפחמימות 12.1 גרם 48.3 גרםשומן 24.2 גרם 96.6 גרםנתרן 8191.3 מ״ג 32765.3 מ״גחלבון 3.1 גרם 12.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.0 מ״ג 108.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 183.0 מ״ג 732.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות275
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 275.3 קק״ל 1101.1 קק״לפחמימות 12.1 גרם 48.3 גרםשומן 24.2 גרם 96.6 גרםנתרן 8191.3 מ״ג 32765.3 מ״גחלבון 3.1 גרם 12.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.0 מ״ג 108.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 183.0 מ״ג 732.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 275 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 יחידות חזה עוף שלם
-
4 כוסות מים פושרים
-
4 כפות מלח דק
-
8 כפות אריסה
-
1/4 כוס שמן זית קלאסי
-
15 עגבניות שרי בינוניות
-
1 ראש שום
-
1 חופן זיתים שחורים
-
1 חופן בזיליקום
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את המים הפושרים עם המלח עד שכל המלח נמס. מכניסים את חזות העוף למי המלח, עוטפים בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה (לא במקרר).
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסננים את חזות העוף ממי המלח ומורחים על כל נתח של חזה עוף 2 כפות אריסה (משני צדי חזה העוף).
- מניחים את חזות העוף על התבנית המרופדת נייר, מפזרים את עגבניות השרי (שלמות) על גבי התבנית (לא על חזות העוף), חוצים את ראש השום (אין צורך לקלף) ומניחים את שני החצאים בתבנית כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה.
- מזלפים על הכל שמן זית.
- מכניסים לתנור למשך רבע שעה. כעבור רבע שעה פותחים בזהירות את התנור ובעזרת סכין בודקים את מרכז חזה העוף. אם הוא עדיין ורדרד מחזירים לעוד 5 דקות בתנור.
- מוציאים מהתנור ומגישים עם זיתים שחורים ועלי בזיליקום טריים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את המים הפושרים עם המלח עד שכל המלח נמס. מכניסים את חזות העוף למי המלח, עוטפים בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה (לא במקרר).
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסננים את חזות העוף ממי המלח ומורחים על כל נתח של חזה עוף 2 כפות אריסה (משני צדי חזה העוף).
- מניחים את חזות העוף על התבנית המרופדת נייר, מפזרים את עגבניות השרי (שלמות) על גבי התבנית (לא על חזות העוף), חוצים את ראש השום (אין צורך לקלף) ומניחים את שני החצאים בתבנית כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה.
- מזלפים על הכל שמן זית.
- מכניסים לתנור למשך רבע שעה. כעבור רבע שעה פותחים בזהירות את התנור ובעזרת סכין בודקים את מרכז חזה העוף. אם הוא עדיין ורדרד מחזירים לעוד 5 דקות בתנור.
- מוציאים מהתנור ומגישים עם זיתים שחורים ועלי בזיליקום טריים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן