מה נאכל בצהריים? חזה עוף עם אריסה וירקות קלויים

ארוחת צהריים שלמה בתבנית אחת בעשר דקות עבודה - חזה עוף עסיסי מתובל באריסה, אפוי בתנור עם עגבניות שרי ושום, ומוגש עם זיתים ובזיליקום רענן וריחני
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את המים הפושרים עם המלח עד שכל המלח נמס. מכניסים את חזות העוף למי המלח, עוטפים בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה (לא במקרר).
  2. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מסננים את חזות העוף ממי המלח ומורחים על כל נתח של חזה עוף 2 כפות אריסה (משני צדי חזה העוף).
  4. מניחים את חזות העוף על התבנית המרופדת נייר, מפזרים את עגבניות השרי (שלמות) על גבי התבנית (לא על חזות העוף), חוצים את ראש השום (אין צורך לקלף) ומניחים את שני החצאים בתבנית כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה.
  5. מזלפים על הכל שמן זית.
  6. מכניסים לתנור למשך רבע שעה. כעבור רבע שעה פותחים בזהירות את התנור ובעזרת סכין בודקים את מרכז חזה העוף. אם הוא עדיין ורדרד מחזירים לעוד 5 דקות בתנור.
  7. מוציאים מהתנור ומגישים עם זיתים שחורים ועלי בזיליקום טריים.

    מוציאים מהתנור ומגישים עם זיתים שחורים ועלי בזיליקום טריים
    מוציאים מהתנור ומגישים עם זיתים שחורים ועלי בזיליקום טריים

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 733.7 קק״ל 2934.7 קק״ל
פחמימות 12.1 גרם 48.3 גרם
שומן 34.4 גרם 137.4 גרם
נתרן 9346.6 מ״ג 37386.5 מ״ג
חלבון 90.1 גרם 360.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.3 גרם
שומן רווי 6.5 גרם 26.0 גרם
כולסטרול 228.0 מ״ג 912.0 מ״ג
סידן 98.8 מ״ג 395.0 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״ג
אשלגן 813.4 מ״ג 3253.5 מ״ג
אבץ 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    אפרת אלון

    חייבת לנסות אני עושה משהו דומה

      Avatar
      Foody Foody

      נשמח לשמוע איך יצא לך ואם אהבת…

הצג עוד