
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
4 חזה עוף שלם בינונייםשל עוף טוב
-
4 כוסות מים פושרים
-
4 כפות מלח דק
-
8 כפות אריסה
-
1/4 כוס שמן זית
-
15 עגבניות שרי בינוניות
-
1 ראש שום
-
1 חופן זיתים שחורים
-
1 חופן בזיליקום
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את המים הפושרים עם המלח עד שכל המלח נמס. מכניסים את חזות העוף למי המלח, עוטפים בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה (לא במקרר).
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסננים את חזות העוף ממי המלח ומורחים על כל נתח של חזה עוף 2 כפות אריסה (משני צדי חזה העוף).
- מניחים את חזות העוף על התבנית המרופדת נייר, מפזרים את עגבניות השרי (שלמות) על גבי התבנית (לא על חזות העוף), חוצים את ראש השום (אין צורך לקלף) ומניחים את שני החצאים בתבנית כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה.
- מזלפים על הכל שמן זית.
- מכניסים לתנור למשך רבע שעה. כעבור רבע שעה פותחים בזהירות את התנור ובעזרת סכין בודקים את מרכז חזה העוף. אם הוא עדיין ורדרד מחזירים לעוד 5 דקות בתנור.
- מוציאים מהתנור ומגישים עם זיתים שחורים ועלי בזיליקום טריים.
מוציאים מהתנור ומגישים עם זיתים שחורים ועלי בזיליקום טריים
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
733.7
קק״ל
2934.7
קק״ל
פחמימות
12.1
גרם
48.3
גרם
שומן
34.4
גרם
137.4
גרם
נתרן
9346.6
מ״ג
37386.5
מ״ג
חלבון
90.1
גרם
360.4
גרם
סיבים תזונתיים
1.6
גרם
6.3
גרם
שומן רווי
6.5
גרם
26.0
גרם
כולסטרול
228.0
מ״ג
912.0
מ״ג
סידן
98.8
מ״ג
395.0
מ״ג
ברזל
3.7
מ״ג
14.8
מ״ג
אשלגן
813.4
מ״ג
3253.5
מ״ג
אבץ
3.4
מ״ג
13.5
מ״ג
תגובות (14)
חייבת לנסות אני עושה משהו דומה
נשמח לשמוע איך יצא לך ואם אהבת…
יצא מצויין!