מזרח תיכון חדש: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי עם בורגול

ארוחת שישי אמיתית חייבת להתחיל במנת דגים, ואם כבר דגים - אז שיהיה תבשיל ריחני של קציצות דגים ברוטב פיקנטי. מכינים תוספת טעימה של בורגול ליד ויש לכם מנה מנצחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

בורגול

קציצות

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הבורגול: בקערה שמים את הבורגול ומכסים במים כך שיגיעו עד 1 ס”מ מעל הבורגול. מניחים בצד עד שהבורגול סופח את כל המים - אז הוא מוכן. שומרים בצד.
  2. מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל, הפלפל החריף, הירק והשום ושמים בקערה.
  3. מוסיפים לקערה את יתר מצרכי הקציצות ולשים היטב עם הידיים לתערובת אחידה.
  4. טועמים טעימה קטנה ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים, אפשר לטגן קציצה קטנה כדי לבדוק את התיבול).
  5. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים מעט עם הידיים.
  6. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. אין צורך בשלב זה לסיים את תהליך הטיגון כי הקציצות ממשיכות להתבשל גם ברוטב.
  7. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הבצל.
  8. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל כ-5 דקות.
  9. מוסיפים את הרוטב דג פיקנטי ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.

    בורגול וקציצות דג קנור (צילום: שניר גואטה)
    מכינים את הרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  10. מסירים את המכסה, מוסיפים לרוטב את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש קטנה. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים.

    בורגול וקציצות דג קנור (צילום: שניר גואטה)
    מוסיפים את הקציצות לרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  11. מגישים: קוצצים את הירק והבצל לבורגול ומערבבים היטב עם יתר מרכיבי הבורגול.
  12. שמים בכל צלחת 2  כפות מסלט הבורגול ומעל 3 קציצות דג עם 3 כפות רוטב.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל דג לבן: לוקוס, לברק, דניס או בורי
  • אם הרוטב חריף מספיק עבורכם, אין חובה להוסיף פלפל צ'ילי ירוק לקציצות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 353.8 קק״ל 1768.8 קק״ל
פחמימות 31.5 גרם 157.4 גרם
שומן 19.6 גרם 97.9 גרם
נתרן 890.8 מ״ג 4454.1 מ״ג
חלבון 10.0 גרם 50.2 גרם
סיבים תזונתיים 6.8 גרם 34.1 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 12.3 גרם
כולסטרול 118.4 מ״ג 592.2 מ״ג
סידן 67.2 מ״ג 336.1 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 14.2 מ״ג
אשלגן 347.9 מ״ג 1739.7 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 5.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody