מזרח תיכון חדש: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי עם בורגול

ארוחת שישי אמיתית חייבת להתחיל במנת דגים, ואם כבר דגים - אז שיהיה תבשיל ריחני של קציצות דגים ברוטב פיקנטי. מכינים תוספת טעימה של בורגול ליד ויש לכם מנה מנצחת
ארוחת שישי אמיתית חייבת להתחיל במנת דגים, ואם כבר דגים - אז שיהיה תבשיל ריחני של קציצות דגים ברוטב פיקנטי. מכינים תוספת טעימה של בורגול ליד ויש לכם מנה מנצחת
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.3 קק״ל 1311.7 קק״ל
    פחמימות 21.1 גרם 105.6 גרם
    סוכר 5.2 גרם 26.2 גרם
    שומן 15.9 גרם 79.6 גרם
    נתרן 1259.3 מ״ג 6296.5 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 36.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 9.3 גרם
    כולסטרול 101.3 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 60.4 מ״ג 302.1 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 270.7 מ״ג 1353.3 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.3 קק״ל 1311.7 קק״ל
    פחמימות 21.1 גרם 105.6 גרם
    סוכר 5.2 גרם 26.2 גרם
    שומן 15.9 גרם 79.6 גרם
    נתרן 1259.3 מ״ג 6296.5 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 36.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 9.3 גרם
    כולסטרול 101.3 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 60.4 מ״ג 302.1 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 270.7 מ״ג 1353.3 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בורגול

קציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הבורגול: בקערה שמים את הבורגול ומכסים במים כך שיגיעו עד 1 ס”מ מעל הבורגול. מניחים בצד עד שהבורגול סופח את כל המים - אז הוא מוכן. שומרים בצד.
  2. מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל, הפלפל החריף, הירק והשום ושמים בקערה.
  3. מוסיפים לקערה את יתר מצרכי הקציצות ולשים היטב עם הידיים לתערובת אחידה.
  4. טועמים טעימה קטנה ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים, אפשר לטגן קציצה קטנה כדי לבדוק את התיבול).
  5. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים מעט עם הידיים.
  6. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. אין צורך בשלב זה לסיים את תהליך הטיגון כי הקציצות ממשיכות להתבשל גם ברוטב.
  7. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הבצל.
  8. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל כ-5 דקות.
  9. מוסיפים את הרוטב דג פיקנטי ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.

    בורגול וקציצות דג קנור (צילום: שניר גואטה)
    מכינים את הרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  10. מסירים את המכסה, מוסיפים לרוטב את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש קטנה. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים.

    בורגול וקציצות דג קנור (צילום: שניר גואטה)
    מוסיפים את הקציצות לרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  11. מגישים: קוצצים את הירק והבצל לבורגול ומערבבים היטב עם יתר מרכיבי הבורגול.
  12. שמים בכל צלחת 2  כפות מסלט הבורגול ומעל 3 קציצות דג עם 3 כפות רוטב.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל דג לבן: לוקוס, לברק, דניס או בורי
  • אם הרוטב חריף מספיק עבורכם, אין חובה להוסיף פלפל צ'ילי ירוק לקציצות
tip

טיפ מהדיאטנית

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מזרח תיכון חדש: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי עם בורגול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות