
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל3 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים12
מצרכים
קדאיף
-
250 גרם שערות קדאיף
-
50 גרם חמאהמומסת
-
60 גרם אבקת סוכר
-
2 כפות ורדים מיובשים
קרם מלבי
-
420 גרם שמנת לבישול 15%
-
840 גרם חלב שקדיםאו חלב אורז
-
100 גרם סוכר לבן
-
80 גרם קורנפלור
-
3 טיפות מי ורדים
תאנים צלויות
-
8 תאנים טריות בינוניותחצויות
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1/4 כוס פיסטוקים קלופים קלוייםקצוצים
אופן הכנה
- מכינים את הקדאיף: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים חמאה, פותחים את שערות הקדאיף על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים פרחי ורדים ואבקת סוכר ואופים בתנור עד השחמה כ-10-15 דקות.
- מכינים קרם מלבי: מביאים לרתיחה שמנת צמחית, חלב שקדים, סוכר, ותמצית מי ורדים.
- בקערית בינונית מערבבים היטב קורנפלור וחצי כוס מים. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר וטוחנים היטב עם בלנדר מוט.
- מסירים מהלהבה ומקררים היטב את הקרם, כ-3 שעות.
- צולים את התאנים במחבת.
- מרכיבים: שמים בצלחת הגשה מהקרם מלבי, שברי שערות קדאיף ותאנים צלויות. מפזרים אבקת סוכר ופיסטוקים.
בשיתוף עם סאוטר
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
874.3
קק״ל
3497.3
קק״ל
פחמימות
110.3
גרם
441.3
גרם
שומן
32.8
גרם
131.2
גרם
נתרן
186.3
מ״ג
745.0
מ״ג
חלבון
12.0
גרם
48.1
גרם
סיבים תזונתיים
5.5
גרם
21.9
גרם
שומן רווי
16.7
גרם
66.8
גרם
כולסטרול
80.4
מ״ג
321.7
מ״ג
סידן
252.6
מ״ג
1010.5
מ״ג
ברזל
1.5
מ״ג
6.1
מ״ג
אשלגן
555.2
מ״ג
2220.9
מ״ג
אבץ
1.1
מ״ג
4.4
מ״ג
תגובות (0)