מילפיי קרם לימון ותותים

השף ישראל אהרוני מכין קלאסיקה צרפתית בגרסה ביתית וטעימה: מילפיי קרם לימון ותותים. שכבות של בצק עלים פריך עם מלית רכה וחמצמצה ותותים טריים לעיטור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

שכבות

קרם לימון

תותים בליקר

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים קרם לימון: שמים את החלמונים, סוכר במיקסר ומקציפים דקה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון וקורנפלור ומערבבים עוד דקה. 
  2. מוסיפים חלב, ומחממים על 80 מעלות עד שמתקבל קרם סמיך. מקררים.
  3. מכינים את השכבות: אופים את הבצק בין 2 ניירות אפיה, ובין שתי תבניות לחוצות אלה לאלה על חום של 180 מעלות כחצי שעה.
  4. חותכים את הבצק האפוי למלבנים.
  5. משרים את התותים בליקר ובסוכר.
  6. מזלפים על הבצק מעט קרם לימון, מניחים שכבה נאה של קצפת, מעל את התותים ומעל עוד מלבן בצק.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 290.0 קק״ל 1739.8 קק״ל
פחמימות 45.4 גרם 272.6 גרם
שומן 6.6 גרם 39.8 גרם
נתרן 48.5 מ״ג 290.9 מ״ג
חלבון 6.5 גרם 39.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 17.8 גרם
כולסטרול 179.0 מ״ג 1074.0 מ״ג
סידן 102.3 מ״ג 614.1 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג
אשלגן 136.5 מ״ג 818.8 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody