מיני עוגת סנט אונורה עם פחזניות, קרמל וקרם וניל

קינוח שהוא לגמרי אתגר אפייה - השפית דניאל אמון מלמדת אתכם איך להכין את הקינוח הכי יפה, טעים ומאתגר שיש, משלב הכנת בצק עלים ביתי ועד הכנת פחזניות וקרמל פציח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה ו-30 דקות
  • זמן כולל
    7 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה מאוד
  • מרכיבים
    26

מצרכים

פחזניות

  • 250 מ"ל חלב 3%
  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם קמח לבן
  • 10 גרם סוכר לבן
  • 1 קורט מלח דק
  • 4 ביצים L

קראמבל

  • 100 גרם חמאה
  • 125 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
  • 125 גרם קמח לבן

קרם פטיסייר

  • 250 מ"ל חלב 3%
  • 70 גרם סוכר לבן
  • 2 חלמונים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 25 גרם קורנפלור
  • 30 גרם חמאה

בצק פריך שקדים

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 1 ביצה L
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 270 גרם קמח לבן

קרם שנטילי

  • 20 גרם סוכר לבן
  • 1 מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כפית תמצית וניל

קרמל

  • 150 גרם סוכר לבן
  • 20 מ"ל מים

אופן הכנה

  1. מכינים פחזניות: בקלחת מביאים לרתיחה חלב, חמאה , סוכר ומלח.
  2. ברגע שיש בעבוע מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים נמרצות.
  3. יש לערבב עם כף מעץ כשהאש דולקת למשך כ 2 דק' עד שנוצר ממש כדור וכל המסה אחידה.
  4. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומתחילים על מהירות בינונית לקרר את הבצק כ 5 דק'.
  5. מוסיפים את הביצים ב-5 פעמים. יש להשתמש בלקקן ולהוריד את הבלילה מהשלויים בין הפעמים.
  6. בפעם ה-4 עושים בדיקה בין 2 אצבעות שמים מעט מהמסה, ברגע שמרחיקים בין 2 האצבעות המסה נמתחת ונוצר חוט הבלילה מוכנה במידה ולא מוסיפים שוב עוד ביצים ועושים שוב את הבדיקה.
  7. מכינים קראמבל: שמים במיקסר את כל החומרים ומערבלים על מהירות גבוהה.
  8. שמים בין 2 ניירות אפייה ומרדדים דק מאוד. מקפיאים לכשעה ולאחר מכן קורצים צורה של עיגול בגודל של זילוף הפחזנייה ומניחים מעל.
  9. אופים על 180 מעלות טורבו כ-20 דק'.
  10. חשוב לשים לב בזמן האפייה אין לפתוח את התנור לפחות 15 דק', מוציאים את הפחזניות רק כשהן שחומות ממש.
עוגת סנט אונורה. צילום: נטע ליבנה | מתכון: שפית דניאל אמון
עוגת סנט אונורה. צילום: נטע ליבנה | מתכון: שפית דניאל אמון
  1. מכינים קרם פטיסייר: בקלחת מביאים לרתיחה חלב מחית וניל.
  2. בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים , סוכר וקורנפלור למסה הומוגנית.
  3. ברגע שיש רתיחה קלה מתחילים השוואת טמפרטורות - שופכים מעט מהחלב הרותח על החלמונים ומיד מערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את החלב תוך ערבוב של המסה כל הזמן. מחזירים לקלחת ומעלים שוב על אש בינונית.
  4. מערבבים כל הזמן את המסה עד שהיא הופכת להיות סמיכה ויש בעבוע. מסירים מהאש.
  5. מוסיפים את החמאה כל פעם 10 גר' ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.
  6. שופכים את המסה לקערה נקייה ומעל שמים ניילון נצמד שייגע בקרם ויכסה אותו לחלוטין, מעל שמים עוד ניילים נצמד שיכסה את שפת הקערה. מקררים כ-6 שעות.
  7. לאחר הקירור בכדי להשתמש מערבבים היטב עד שהמסה ניתנת לזילוף. ממלאים את הפחזניות.
פחזניות עם קראמבל. צילום: נטע ליבנה | מתכון: שפית דניאל אמון
פחזניות עם קראמבל. צילום: נטע ליבנה | מתכון: שפית דניאל אמון
  1. מכינים בצק פריך שקדים: בקערת המיקסר שמים חמאה ואבקת סוכר, מקציפים עד שהמסה הומוגנית.
  2. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל לאיחוד מוחלט, נעזרים בלקקן.
  3. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבלים קלות.
  4. מקררים את הבצק ללילה במקרר.
  5. מרדדים את הבצק לכ-1/2 ס"מ וקורצים עם רינג בקוטר 26.
  6. מקפיאים את הבצק כחצי שעה לפני האפייה.
  7. אופים על 180 מעלות עד השחמה.
  8. מכינים קרם שנטילי: מקציפים את כל המרכיבים ומזלפים עם צנתר סנט הונורה.
  9. מרכיבים את הקינוח: במחבת שמים סוכר ומים וממתינים ליצירת הקרמל. לקראת הסוף במידה ורוצים מוסיפים צבע מאכל אדום מעט .
  10. טובלים את הפחזניות בקרמל ומניחים על משטח עם נייר אפייה כלפי מטה כך שהכרמל נהיה שטוח.

מתכון: דניאל אמון

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)