מיני פנקייקים ברוטב פירות יער

ארוחת בוקר מושלמת לימי שבת או לחופש הגדול: פנקייקים ברוטב פירות יער ביתי שמכינים ב-10 דקות. מנה שילדים אוהבים במיוחד (וגם מבוגרים)
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

רוטב

בלילה

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: שמים את פירות היער בסיר קטן יחד עם הסוכר ותמצית הווניל.
  2. מבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת מגירה נוזלים ומבעבעת ומתקבל רוטב סמיך שאפשר לשפוך. טועמים, ומוסיפים עוד סוכר לפי הטעם.
  3. מכינים את הפנקייק: מערבבים בקערה את כל הרכיבים היבשים לתערובת אחידה.
  4. מערבבים את הרכיבים הרטובים בכלי נפרד, ואז מוסיפים אותם אל החומרים היבשים.
  5. טורפים מעט עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  6. מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים בעזרת תרסיס השמן. לוקחים כף מהתערובת ומניחים בעדינות במחבת, וכך יוצרים עוד 4-5 פנקייקים.
  7. מטגנים על צד אחד בערך 2 דקות - עד שרואים בועות שעולות לפני השטח ופני החלק התחתון הזהיבו. הופכים בזהירות ומטגנים על הצד השני דקה נוספת - עד להזהבה.
  8. מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. מגישים עם רוטב פירות היער ומעט שמנת חמוצה אם אוהבים.

הערות

  • חשוב לא לערבב את בלילת הפנקייק יותר מדי כדי שהפנקייקים יצאו עדינים. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב
  • אפשר להכין את הפנקייקס בכל גודל שרוצים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 40 מנות
קלוריות 68.9 קק״ל 2754.0 קק״ל
פחמימות 10.8 גרם 432.3 גרם
שומן 4.6 גרם 183.8 גרם
נתרן 166.0 מ״ג 6639.6 מ״ג
חלבון 3.8 גרם 153.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 87.8 גרם
שומן רווי 3.4 גרם 135.8 גרם
כולסטרול 26.6 מ״ג 1063.2 מ״ג
סידן 25.5 מ״ג 1019.8 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 86.6 מ״ג
אשלגן 143.6 מ״ג 5745.5 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 89.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody