גם עוגיה וגם סוכריה – בראוניז על מקל שמכינים עם הילדים

מחפשים דרך חדשה ומקורית להגיש בראוניז וגם להעסיק את הילדים? שרית נובק מכינה בראוניז על מקל, מצופים בשוקולד ובאגוזי לוז מקורמלים והם אפילו פרווה
מחפשים דרך חדשה ומקורית להגיש בראוניז וגם להעסיק את הילדים? שרית נובק מכינה בראוניז על מקל, מצופים בשוקולד ובאגוזי לוז מקורמלים והם אפילו פרווה
  • שרית נובק
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    5169
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5168.9 קק״ל 5168.9 קק״ל
    פחמימות 589.5 גרם 589.5 גרם
    שומן 285.0 גרם 285.0 גרם
    נתרן 1611.5 מ״ג 1611.5 מ״ג
    חלבון 81.1 גרם 81.1 גרם
    סיבים תזונתיים 34.2 גרם 34.2 גרם
    שומן רווי 82.5 גרם 82.5 גרם
    כולסטרול 1187.6 מ״ג 1187.6 מ״ג
    סידן 433.1 מ״ג 433.1 מ״ג
    ברזל 33.8 מ״ג 33.8 מ״ג
    אשלגן 3451.9 מ״ג 3451.9 מ״ג
    אבץ 15.5 מ״ג 15.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    5169
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5168.9 קק״ל 5168.9 קק״ל
    פחמימות 589.5 גרם 589.5 גרם
    שומן 285.0 גרם 285.0 גרם
    נתרן 1611.5 מ״ג 1611.5 מ״ג
    חלבון 81.1 גרם 81.1 גרם
    סיבים תזונתיים 34.2 גרם 34.2 גרם
    שומן רווי 82.5 גרם 82.5 גרם
    כולסטרול 1187.6 מ״ג 1187.6 מ״ג
    סידן 433.1 מ״ג 433.1 מ״ג
    ברזל 33.8 מ״ג 33.8 מ״ג
    אשלגן 3451.9 מ״ג 3451.9 מ״ג
    אבץ 15.5 מ״ג 15.5 מ״ג
    סגור

ברגע שנגמר יום כיפור מתחיל המירוץ לסוכות.

עם צאת הצום נכנסים לאוטו לארוחה מפסקת ובניית סוכה בכל מקום אפשרי: במרפסת, אצל סבתא, אצל הסבתא השניה, בגן, ובחצר הבניין, ומהרגע הזה את שעות אחר הצהריים הילדים מעבירים בהכנת ערימות של קישוטים, נפגשים בחצר כל ילדי הבניין עם חומרי יצירה – גוזרים, מדביקים, צובעים ומכינים שרשראות ארוכות ארוכות.
מעתה ועד סוף החג אני אמצא בכל פינה בבית רצועות צבעוניות וגזרי נייר קטנים.

בזמן שהם עובדים בהנאה אני טובלת עיגולי בראוניז בשוקולד, חלק מניחה במגש ויוצאת אליהם, ואת השאר אביא לכל סוכה שנתארח בה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שוקולד
שרית נובק
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בראוניז

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. שמים שוקולד בקערה חסינה לחום. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים, או על באן-מארי.
  3. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים.
  5. מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום, מלח ותמצית וניל ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים קמח וקקאו מקפלים בעדינות עם לקקן עד שכל הקמח נטמע. לא לערבב יותר מדי! מוסיפים שוקולד צ’יפס ואת האספרסו ממכונת קפה ומערבבים קצרות.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 20X20 ס”מ. מיישרים ומכניסים לתנור. אופים כ-25-30 דקות עד שפני הבראוניז מתחילים להסדק.
  8. מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים למקרר.
  9. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים, או על באן-מארי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  10. חותכים את הבראוניז לקוביות בגודל 5X5 ס”מ, או קורצים עיגולים בקוטר דומה.
  11. נועצים מקל בצידו של כל בראוני, טובלים את הבראוני עד החצי בשוקולד המומס, מפזרים אגוזים גרוסים ומניחים להתקשות של השוקולד.

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גם עוגיה וגם סוכריה – בראוניז על מקל שמכינים עם הילדים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    מלי הר טל

    אכלתי יותר מהילדים, מעולה

      Avatar
      אורלי טרגן

      מה אפשר במקום אספרסו?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אורלי, אפשר להחליף במיץ תפוזים, בחלב, או בליקר אם רוצים 🙂

    Avatar
    הילה אפרתי-סלע

    מתאים גם למבוגרים:))

    Avatar
    דנית

    הכנתי יחד עם הילדים והיה פשוט כיף וטעים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות