מישמש או מישמיש וגם איך מכינים ריבת מישמש? ככה!

יודעים איך משמרים את הקיץ בצנצנת? מכינים ריבת משמש! העונה של המשמשים קצרצרה ולכן כדאי למהר ולקנות את הפירות החמוצים-מתוקים ולהכין מהם את הריבה הכי טעימה שיש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    3

באיסטנבול עושים מהכל ריבות, מתותי עץ ותותי גינה, וורדים, תאנים, עגבניות, שזיפים… מהכל! אולי גם מאנשים, כשחושבים על זה יש שם כל כך הרבה אנשים מתוקים שהראש שלי משמר ומתגעגע אליהם, שאני חושבת שהזכרונות שלי טעימים כמו ריבה מאותם אנשים יקרים ואהובים שהשארתי מאחור.

להכנס לחנות ריבות וחמוצים באיסטנבול זה להכנס לעולם של קיץ, גם אם בחוץ חורפי, גשום ומושלג. מצביעים על מיכל נחושת, המוכר מרים את המכסה הכבד ומגיש לך כפית מלאה בעונה החמה.

אז עכשיו גם אני קצת סבתא טורקיה ומנצלת את עונת המשמש הקצרה כל כך ואורזת קיץ בצנצנות. ריבת משמש היא הריבה האהובה עליי והסגניות שלה בן ריבת תות, אפרסקים ותאנים. אני אוכלת שניצל וקציצות מטוגנות עם ריבת משמש, ואם אין אני מתפשרת על קטשופ. תנסו את זה…

קבלו מתכון פשוט ונהדר לריבת משמשים קייצית, כזו שתשמר לכם עד החורף, אם תעקרו את הצנצנות כמו שאני מסבירה בסוף המתכון.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מגלענים את המשמשים ומוציאים את הגוגואים. אפשר לחתוך את המישמשים לרבעים, אבל לא חייבים, במיוחד אם אוהבים את הריבה במרקם פירותי גס.
  2. סוחטים את המיץ מהלימונים.
  3. מכניסים את המשמשים לסיר יחד עם מיץ הלימון ומערבבים. מיץ הלימון יסייע לפרי לא להשחיר. מפזרים את הסוכר מעל המשישמשים.
  4.  מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על אש בינונית ובוחשים תוך כדי עד שכל הסוכר נמס.
  5. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים בערך 40 דקות או קצת יותר. אם נוצר קצף למעלה, מקפים (מסירים) אותו בזהירות עם כף (בזהירות אמרתי! זה רותח!).
  6. מבשלים את הריבה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. איך יודעים שהריבה מוכנה? פשוט מאוד. מטפטפים כמה טיפות מהריבה על צלחת קפואה שהוצאתם הרגע מהמקפיא, מטים אותה קצת ורואים את אם הריבה נקרשת.
  7. לאחר שהריבה מוכנה, יש להעביר אותה מיד לצנצנת מעוקרת, במיוחד אם רוצים שהריבה תחזיק מעמד.
  8. איך שומרים את הריבה ואיך מעקרים צנצנות? לוקחים צנצנת זכוכית נקיה, מכניסים את הצנצנת לסיר עם מים רותחים. אחרי שמביאים שוב את המים לרתיחה מבשלים את הצנצנת הריקה כ-5 דקות. את הצנצנת ה”מבושלת” יש להכניס לתנור בחום גבוה לייבוש. יש לשמור את הצנצנת בתנור עד שהריבה מוכנה וישר למזוג את הריבה ולסגור.
  9. הופכים את צנצנות הריבה ושומרים אותן הפוכות עד לפתיחה.

    יאללה, לכו להכין ריבה של מישמש, יא ריבות אדם שאתם!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5805.0 קק״ל 5805.0 קק״ל
פחמימות 1500.0 גרם 1500.0 גרם
שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
נתרן 15.0 מ״ג 15.0 מ״ג
חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 15.0 מ״ג 15.0 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״ג
אשלגן 30.0 מ״ג 30.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

    Avatar
    הילה פאר-ניסים

    הריבה הכי טעימה אבר!!!

    Avatar
    שרית אלקיים

    אני מאוהבת בריבה הזאת! יאמי!!!

    Avatar
    רונית לוי-כץ

    ניתן להחליף למיץ לימון משומר?

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף להשתמש במיץ מלימון טרי

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody