תן לשים ת’ראש על פיתה – מכינים פיתות בבית! פיתות חלומיות מבצק שמרים
- לימור שרעבי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 271.1 קק״ל 2168.7 קק״לפחמימות 48.4 גרם 387.3 גרםשומן 5.0 גרם 39.7 גרםנתרן 973.5 מ״ג 7788.3 מ״גחלבון 6.9 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.3 מ״ג 82.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 66.9 מ״ג 535.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות271
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 271.1 קק״ל 2168.7 קק״לפחמימות 48.4 גרם 387.3 גרםשומן 5.0 גרם 39.7 גרםנתרן 973.5 מ״ג 7788.3 מ״גחלבון 6.9 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.3 מ״ג 82.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 66.9 מ״ג 535.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״גסגור
בצק שמרים זה הבצק שאני הכי אוהבת להכין. יש משהו ממכר במרקם, ברכות, בגמישות וכמובן בתוצרים. ועוד לא דיברנו על הריח שלו שהופכים את הבצק הזה לבצק הכי קל כיפי וטעים שכל אחד יכול להכין בבית בקלות, שמים בצד את הפחד מבצק שמרים ומפיצים בבית ריח של מאפיה צרפתית. והטעם? לא משתווה לשום דבר קנוי!
לא משנה מתי ולאיזה אירוע, תמיד אמצא סיבה להכין משהו מבצק שמרים. אז ממה נתחיל? בואו נתחיל מהבסיס. נכין יחד פיתות.
כבר שנים שאני אופה פיתות בבית. בני הבית לא מוותרים עליהן. אחת לשבוע אני מכינה לשימוש הביתי שלנו פיתות וכשאנחנו מארחים או מתארחים ל”על האש” אף אחד לא ייוותר לי על הכנת פיתות. אפשר להבין אותם, לפיתות שמכינים בבית יש טעם וקסם מיוחד. הן בשרניות ויחד עם זה קלילות.
למתכון של הפיתות המושלמות שלי הגעתי אחרי שקראתי המון וניסיתי מתכונים שונים. לבסוף לקחתי את המתכון הבסיסי שלי, ניסיתי והתנסיתי והגעתי לתוצאה המושלמת. אז הנה המתכון שלי, בלי סודות.
שני דברים שחשוב שתדעו: כל הכמויות והמדידות הן בכוס מדידה אוניברסלית. ושלא תגידו שלא אמרתי, זהירות ממכר!
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 271 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו לישה חוץ מהמים, מערבלים מעט.
- מוסיפים כוס מים וממשיכים לערבל במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים בהדרגה וממשיכים ללוש כ-10 דק’.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים בצד להתפחה עד להכפלת נפח (בין 45 דקות לשעה וחצי, בקיץ זה קורה מהר מאוד).
- מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם. מכדררים ומניחים בצד למנוחה נוספת של 10 דקות.
- פותחים כל כדור על משטח מקומח לצורת פיתה, כל פיתה לעובי של 5 מ”מ בערך.
- מכניסים את הפיתות לאפייה בסיר גריל.
- אם אין סיר גריל, אפשר לאפות את הפיתות בתנור בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת קלות. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
- מעבירים לתוכנית גריל עליון בלבד לא טורבו ומכניסים את התבנית לתנור בשליש העליון למשך 4 דקות.
- אני ממליצה להיות ליד התנור. לכל תנור יש עוצמה אחרת ואנחנו לא רוצים שישרפו. אחרי שצד אחד של הפיתה מזהיב הופכים לצד השני לעוד דקה שתיים.
- מוציאים ומשפריצים מעט מים על הפיתות ומכסים במגבת (שימו לב שהמגבת לא “שעירה” שלא תשאיר חתיכות בד על הפיתות).
אופן הכנה
- מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו לישה חוץ מהמים, מערבלים מעט.
- מוסיפים כוס מים וממשיכים לערבל במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים בהדרגה וממשיכים ללוש כ-10 דק’.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים בצד להתפחה עד להכפלת נפח (בין 45 דקות לשעה וחצי, בקיץ זה קורה מהר מאוד).
- מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם. מכדררים ומניחים בצד למנוחה נוספת של 10 דקות.
- פותחים כל כדור על משטח מקומח לצורת פיתה, כל פיתה לעובי של 5 מ”מ בערך.
- מכניסים את הפיתות לאפייה בסיר גריל.
- אם אין סיר גריל, אפשר לאפות את הפיתות בתנור בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת קלות. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
- מעבירים לתוכנית גריל עליון בלבד לא טורבו ומכניסים את התבנית לתנור בשליש העליון למשך 4 דקות.
- אני ממליצה להיות ליד התנור. לכל תנור יש עוצמה אחרת ואנחנו לא רוצים שישרפו. אחרי שצד אחד של הפיתה מזהיב הופכים לצד השני לעוד דקה שתיים.
- מוציאים ומשפריצים מעט מים על הפיתות ומכסים במגבת (שימו לב שהמגבת לא “שעירה” שלא תשאיר חתיכות בד על הפיתות).
תגובות (15)
היי אני הכנתי מקמח תופח ויצא מעולה למי שאין לה קמח רגיל הפיתות יצאו ממש טעימות!
תודה על העדכון (: