איך מכינים מלאווח בבית? קבלו מתכון של מלאווח תימני ביתי!

אין מאכל שיותר מזוהה עם שבת, עם המשפחה ממלאווח, קבלו מתכון קל להכנה למלאווח ביתי, טבעוני ללא לקטוז, עכשיו נשאר רק להכין רסק ויש מלאווח תימני בבית! אושר!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

טיגון

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים את הקמח (אחרי ניפוי), המלח, הסוכר והמים ומערבלים כ-5 דק’ עד קבלת בצק רך וחלק (אם אין מיקסר אפשר ללוש ידנית כמובן).
  2. על משטח מקומח לשים מעט את הבצק לצורת עיגול ונותנים לו לנוח כ-30 דק’. לאחר מנוחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים וכל חלק מעבדים לכדור. מכסים ונותנים לכדורים לנוח 15 דק’.
  3. לאחר מנוחה מרדדים כל כדור לעיגול דק ומורחים מעליו שכבת “מחמאה” של בלו-בנד. מותחים מעט את הבצק ומקפלים פנימה, מורחים שכבת “מחמאה” נוספת ומגלגלים לצורת “שבלול”. משאירים את ה”שבלולים” לנוח כ-15 דק’. לאחר המנוחה מרדדים כל שבלול לעיגול (15X15 בערך).
  4. מחממים מחבת משומנת מעט ומטגנים כל מלוואח עד הזהבה משני הצדדים (על אש נמוכה-בינונית).
  5. מגישים עם רסק, ביצה וסחוג ונהנים מכל ביס!

    מלוואח תוצרת בית
    מלוואח תוצרת בית

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 470.0 קק״ל 3760.1 קק״ל
פחמימות 47.5 גרם 380.0 גרם
שומן 26.9 גרם 215.0 גרם
נתרן 601.6 מ״ג 4813.1 מ״ג
חלבון 6.3 גרם 50.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרם
שומן רווי 9.6 גרם 77.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 10.1 מ״ג 81.2 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״ג
אשלגן 66.9 מ״ג 535.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (15)

    Avatar
    איה צעירי

    יצא פשוט נהדר!!! ממש הטעם של המלאווח של סבתא שלי ימימה תנעמי ז״ל

    Avatar
    רנה אהרון

    יצא הכי מושלם ביקום ממש כמו של סבתא ציפורה!!!!!!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody