
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מצרכים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את הקמח (אחרי ניפוי), המלח, הסוכר והמים ומערבלים כ-5 דק’ עד קבלת בצק רך וחלק (אם אין מיקסר אפשר ללוש ידנית כמובן).
- על משטח מקומח לשים מעט את הבצק לצורת עיגול ונותנים לו לנוח כ-30 דק’. לאחר מנוחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים וכל חלק מעבדים לכדור. מכסים ונותנים לכדורים לנוח 15 דק’.
- לאחר מנוחה מרדדים כל כדור לעיגול דק ומורחים מעליו שכבת “מחמאה” של בלו-בנד. מותחים מעט את הבצק ומקפלים פנימה, מורחים שכבת “מחמאה” נוספת ומגלגלים לצורת “שבלול”. משאירים את ה”שבלולים” לנוח כ-15 דק’. לאחר המנוחה מרדדים כל שבלול לעיגול (15X15 בערך).
- מחממים מחבת משומנת מעט ומטגנים כל מלוואח עד הזהבה משני הצדדים (על אש נמוכה-בינונית).
- מגישים עם רסק, ביצה וסחוג ונהנים מכל ביס!
מלוואח תוצרת בית
בשיתוף עם בלובנד
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
470.0
קק״ל
3760.1
קק״ל
פחמימות
48.8
גרם
390.0
גרם
שומן
27.4
גרם
219.0
גרם
נתרן
600.4
מ״ג
4803.1
מ״ג
חלבון
6.7
גרם
53.5
גרם
סיבים תזונתיים
1.7
גרם
13.5
גרם
שומן רווי
9.3
גרם
74.5
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
10.1
מ״ג
81.2
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
6.0
מ״ג
אשלגן
66.9
מ״ג
535.3
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
5.0
מ״ג
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- אוכל תימני
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- חנוכה
- יום העצמאות
- לביבות מלוחות
- מאפים מלוחים
- מזולה
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לשבת
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים קלים
- פרווה לכל ארוחה
- צמחוני
תגובות (44)
באיזה וו משתמשים?
וו לישה.
הכי כיף להכין בבית
איזה כיף לשמוע שנהנתם! שבת שלום!
תודה על השיתוף במתכון
בשמחה!