מלבי עם גרניטה אבטיח, קוקוס ועלי נענע

משה שגב מכין קינוח קליל שמשלב את שתי האהבות הכי גדולות של ישראלים בקיץ - מלבי עם גרניטה אבטיח שיקרר אתכם בימים החמים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

מלבי

גרניטה

אופן הכנה

  1. מכינים את המלבי: מערבבים בקערית את הקורנפלור עם 6 כפות חלב.
  2. שמים את החלב, השמנת, הסוכר והלמון גראס בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות ומוציאים את הלמון גראס.
  3. מוסיפים את החלב עם הקורנפלור וטורפים היטב כדי שלא יהיו גושים. מביאים לרתיחה שנייה ומכבים את האש.
  4. מחלקים את המלבי לכוסות נמוכות ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות, עד שהוא מתייצב.
  5. מכינים את הגרניטה: חותכים מחצית מהאבטיח לקוביות ואת המחצית השנייה למשולשים קטנים להגשה.
  6. שמים בבלנדר את קוביות האבטיח והסירופ, טוחנים, מעבירים לכלי פלסטיק ומקפיאים.
  7. אחרי שעה מוציאים את הגרניטה מהמקפיא, מגרדים קלות עם מזלג ומייצרים פירורי קרח אווריריים. מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולה שוב בכל שעה.
  8. מגישים: מניחים בכל כוס מלבי כף גרניטה, מעל מניחים את משולשי האבטיחים הטריים, מפזרים את הקוקוס, מעטרים בעלי הנענע ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 423.4 קק״ל 1693.5 קק״ל
פחמימות 80.1 גרם 320.2 גרם
שומן 8.6 גרם 34.6 גרם
נתרן 109.2 מ״ג 436.9 מ״ג
חלבון 9.3 גרם 37.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.9 גרם
שומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרם
כולסטרול 16.2 מ״ג 64.8 מ״ג
סידן 183.5 מ״ג 734.1 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
אשלגן 270.6 מ״ג 1082.5 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody