מלבי ירושלמי של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6127.7 קק״ל 6127.7 קק״לפחמימות 568.4 גרם 568.4 גרםשומן 375.7 גרם 375.7 גרםנתרן 1640.9 מ״ג 1640.9 מ״גחלבון 144.5 גרם 144.5 גרםסיבים תזונתיים 29.0 גרם 29.0 גרםשומן רווי 199.6 גרם 199.6 גרםכולסטרול 750.0 מ״ג 750.0 מ״גסידן 2752.9 מ״ג 2752.9 מ״גברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 4387.5 מ״ג 4387.5 מ״גאבץ 14.5 מ״ג 14.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות6128
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6127.7 קק״ל 6127.7 קק״לפחמימות 568.4 גרם 568.4 גרםשומן 375.7 גרם 375.7 גרםנתרן 1640.9 מ״ג 1640.9 מ״גחלבון 144.5 גרם 144.5 גרםסיבים תזונתיים 29.0 גרם 29.0 גרםשומן רווי 199.6 גרם 199.6 גרםכולסטרול 750.0 מ״ג 750.0 מ״גסידן 2752.9 מ״ג 2752.9 מ״גברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 4387.5 מ״ג 4387.5 מ״גאבץ 14.5 מ״ג 14.5 מ״גסגור
את הקינוח של מלבי ירושלמי אבא שלי (שחוץ מ”אבא” קוראים לו גם מיכה..) זוכר מילדותו בירושלים. היו מכינים אז בכל בית מלבי ירושלמי, בתבנית פיירקס גדולה – וחותכים לריבועים כמו קרם בוואריה (ומקשטים עם בוטנים והמון קינמון). המלבי הזה סמיך ויציב, כדי שאפשר יהיה לפרוס אותו בקלות למנות מבלי שיתמוטט. מלבי ירושלמי שאפשר להגיש צחור ונקי עם הקעריות של התוספות לשירות עצמי בצד, אבל בשביל אבא’לה שלי אני תמיד משקיעה גם בסידור התוספות בסבלנות בשורות יפות מלמעלה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 6128 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלבי
קישוט (לפני ההגשה)
-
1כוס או 100 גרם שקדים קלוייםאו פיסטוקים/בוטנים, קלופים וקלויים ללא מלח, קצוצים
-
1כוס או 100 גרם קוקוס טחון
-
2 כפות קינמון טחון
-
1/2 כוס סירופ מלבי
אופן הכנה
- מכינים את המלבי הירושלמי: בסיר גדול (עדיין לא על האש!) שמים קורנפלור, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים רק 2 כוסות מהחלב וטורפים במרץ עד שנעלמים כל הגושים. מוסיפים את יתרת החלב, מי ורדים (או 1/2 כוס מים + כפית תמצית מי ורדים) ושמנת מתוקה.
- מדליקים להבה בינונית ומחממים לרתיחה (ותוך כדי טורפים בלי הפסקה). בבעבוע הראשון מסירים מהאש ומוזגים לתבנית. מצמידים למלבי שקיות סנדוויץ’ או ניילון נצמד (למניעת קרום).
- מצננים ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות.
- מפזרים בעדינות שקדים קלויים וקוקוס לסירוגין, בשורות אלכסוניות. מסדרים מעל טורים דקים של קינמון.
- אוכלים בכפיות ישר מהתבנית, או פורסים לריבועים ומגישים עם המון סירופ מלבי.
אופן הכנה
- מכינים את המלבי הירושלמי: בסיר גדול (עדיין לא על האש!) שמים קורנפלור, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים רק 2 כוסות מהחלב וטורפים במרץ עד שנעלמים כל הגושים. מוסיפים את יתרת החלב, מי ורדים (או 1/2 כוס מים + כפית תמצית מי ורדים) ושמנת מתוקה.
- מדליקים להבה בינונית ומחממים לרתיחה (ותוך כדי טורפים בלי הפסקה). בבעבוע הראשון מסירים מהאש ומוזגים לתבנית. מצמידים למלבי שקיות סנדוויץ’ או ניילון נצמד (למניעת קרום).
- מצננים ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות.
- מפזרים בעדינות שקדים קלויים וקוקוס לסירוגין, בשורות אלכסוניות. מסדרים מעל טורים דקים של קינמון.
- אוכלים בכפיות ישר מהתבנית, או פורסים לריבועים ומגישים עם המון סירופ מלבי.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
אפשר בבקשה לקבל את המתכון להכנת סירופ מלבי?
מדובר על סירופ מלבי מוכן בבקבוק שרוכשים בחנויות.