פרווה וטעים – מלבי קוקוס בקלי קלות

מי אמר שמלבי חייב להיות חלבי? עז תלם מכין מלבי קוקוס פרווה, שמכינים בכלום עבודה. קינוח מושלם לכל ארוחה בשרית או כשסתם מתחשק משהו מתוק שאפשר לשלוף מהמקרר
מי אמר שמלבי חייב להיות חלבי? עז תלם מכין מלבי קוקוס פרווה, שמכינים בכלום עבודה. קינוח מושלם לכל ארוחה בשרית או כשסתם מתחשק משהו מתוק שאפשר לשלוף מהמקרר
  • עז תלם
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    94
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 93.8 קק״ל 750.3 קק״ל
    פחמימות 21.7 גרם 173.7 גרם
    שומן 0.6 גרם 5.0 גרם
    נתרן 11.2 מ״ג 89.5 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 2.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 0.6 מ״ג 4.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    94
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 93.8 קק״ל 750.3 קק״ל
    פחמימות 21.7 גרם 173.7 גרם
    שומן 0.6 גרם 5.0 גרם
    נתרן 11.2 מ״ג 89.5 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 2.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 0.6 מ״ג 4.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלבי

הגשה


אופן הכנה

  1. שמים את המים והקורנפלור בקערה קטנה. מערבבים היטב עם אצבעות הידיים עד שלא מרגישים יותר גושי קורנפלור.
  2. מנערים היטב את מיכלי קרם הקוקוס ושופכים לסיר קטן. מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור, מי הורדים והסוכר. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה. תוך כדי הבישול הנוזל יסמיך, ולכן חשוב לערבב בכל הצדדים של הסיר וגם להקפיד ששום דבר לא נדבק לתחתית.

    מצרכים למלבי קוקוס ביתי. צילום: עז תלם
    מצרכים למלבי קוקוס ביתי. צילום: עז תלם

  3. לאחר הרתיחה מבשלים עוד 2 דקות נוספות על להבה בינונית-נמוכה, מערבבים היטב תוך כדי.
  4. יוצקים את תערובת המלבי לצנצנות או כלי הגשה קטנים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות או עד התייצבות (עדיף למשך הלילה). ניתן לשמור בקירור 4-5 ימים.
  5. כשמוכנים להגיש, מפזרים מעל כל מלבי סירופ/רכז רימונים, פיסטוקים ו/או קוקוס אם אוהבים.

הפקה מסחרית עבור חברת מזרח ומערב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרווה וטעים – מלבי קוקוס בקלי קלות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שיראל

    היי מתכון מעולה! בפעם הראשונה שעשיתי יצא מצויין ובפעמים הבאות המלבי לא התייצב. עשיתי בדיוק אותו הדבר.. מה יכולה להיות הטעות?

      Avatar
      תמר שורצברד

      היי, היות שאין לנו עוד פרטים נשאל כמה שאלות: אולי החלפת סוג קורנפלור? אולי בישלת פחות זמן? ואולי המלבי שהה פחות זמן במקרר טרם אכילתו?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות