מלי והשורשים הפרסיים: אורז עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה
מה אתה טהדיג? טהדיג היא אותה שכבת תפו"א קריספית, שחומה וספוגה בטעמים בתחתית הסיר של האורז הפרסי של מלי מאירוב הנה המתכון שלה לאורז פרסי עם טהדיג וירק.
מה אתה טהדיג? טהדיג היא אותה שכבת תפו"א קריספית, שחומה וספוגה בטעמים בתחתית הסיר של האורז הפרסי של מלי מאירוב הנה המתכון שלה לאורז פרסי עם טהדיג וירק.
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3364.3 קק״ל 3364.3 קק״לפחמימות 564.4 גרם 564.4 גרםשומן 105.8 גרם 105.8 גרםנתרן 15627.0 מ״ג 15627.0 מ״גחלבון 57.0 גרם 57.0 גרםסיבים תזונתיים 28.1 גרם 28.1 גרםשומן רווי 7.1 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 378.7 מ״ג 378.7 מ״גברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 1582.0 מ״ג 1582.0 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3364
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3364.3 קק״ל 3364.3 קק״לפחמימות 564.4 גרם 564.4 גרםשומן 105.8 גרם 105.8 גרםנתרן 15627.0 מ״ג 15627.0 מ״גחלבון 57.0 גרם 57.0 גרםסיבים תזונתיים 28.1 גרם 28.1 גרםשומן רווי 7.1 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 378.7 מ״ג 378.7 מ״גברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 1582.0 מ״ג 1582.0 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3364 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- קוצצים את כל עשבי התיבול ומניחים בקערה.
- מטגנים את הבצל ומוסיפים לקערה.
- ממלאים מים בסיר כמו שממלאים לפסטה עם כף מלח, כשהמים רותחים מוסיפים את האורז.
- מערבבים ומבשלים 7 דקות ולאחר מכן מעבירים את סיר האורז והמים סינון דרך מסננת.
- בסיר נון-סטיק (אם אין לכם, שימו נייר אפייה בסיר - כולל בדפנות) מערבבים בכוס את השמן והכורכום ושופכים לסיר. מחכים שהשמן יתחמם ומוציאים 5 כפות ממנו לכוס (נשתמש בזה בהמשך…)
- מניחים את עיגולי תפוח האדמה בסיר בצפיפות ומפזרים מלח. חשוב שיהיה שמן בסיר, אם חסר, תוסיפו.
- מערבבים את האורז עם הירק, הבצל המטוגן והשמן ששמרנו בצד. מוסיפים כפית וחצי מלח ושופכים את תערובת האורז על תפוחי האדמה.
- עוטפים את מכסה הסיר עם מגבת וסוגרים את הסיר באופן הרמטי. מבשלים על אש גבוהה עשר דקות.
- מנמיכים ללהבה נמוכה ביותר ומבשלים 45 דקות. סוגרים את האש, פותחים מעט את המכסה ולאחר 10 דקות הופכים לצלחת.
אופן הכנה
- קוצצים את כל עשבי התיבול ומניחים בקערה.
- מטגנים את הבצל ומוסיפים לקערה.
- ממלאים מים בסיר כמו שממלאים לפסטה עם כף מלח, כשהמים רותחים מוסיפים את האורז.
- מערבבים ומבשלים 7 דקות ולאחר מכן מעבירים את סיר האורז והמים סינון דרך מסננת.
- בסיר נון-סטיק (אם אין לכם, שימו נייר אפייה בסיר - כולל בדפנות) מערבבים בכוס את השמן והכורכום ושופכים לסיר. מחכים שהשמן יתחמם ומוציאים 5 כפות ממנו לכוס (נשתמש בזה בהמשך…)
- מניחים את עיגולי תפוח האדמה בסיר בצפיפות ומפזרים מלח. חשוב שיהיה שמן בסיר, אם חסר, תוסיפו.
- מערבבים את האורז עם הירק, הבצל המטוגן והשמן ששמרנו בצד. מוסיפים כפית וחצי מלח ושופכים את תערובת האורז על תפוחי האדמה.
- עוטפים את מכסה הסיר עם מגבת וסוגרים את הסיר באופן הרמטי. מבשלים על אש גבוהה עשר דקות.
- מנמיכים ללהבה נמוכה ביותר ומבשלים 45 דקות. סוגרים את האש, פותחים מעט את המכסה ולאחר 10 דקות הופכים לצלחת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (66)
יצא פשוט מדהים-אליפות
מהמם וטעים!!
מלי מאירוב ? מתכונים מעולים ומדוייקים. תודה?❤