מלכות החג: פטריות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת-פסטו

מתכון קל להכנה למנה מנצחת - פטריות אפויות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת-פסטו, מנה חלבית מפנקת וטעימה במיוחד לארוחת חג השבועות וגם לימי חול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

פסטו

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מורידים לפטריות הפורטבלו את הרגליים, מברישים בשמן זית, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות. מוציאים את הפטריות ומעבירים למסננת עד ליציאת כל הנוזלים מהפטריות. משאירים את התנור דולק.
  2. מערבבים את הגבינה הבולגרית עם גבינת טוב טעם עד לקבלת עיסה אחידה וממלאים את הפטריות. מחזירים לתבנית ואופים 30 דקות נוספות.
  3. מעבירים את חומרי הפסטו למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה. מעבירים 4 כפות פסטו ושמנת למחבת ומבשלים כ-3-5 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל על פי הטעם.
  4. בוזקים על הפטריות אגוזי מלך קצוצים ומגישים עם הרוטב.
    פטריות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת-פסטו. צילום: אתר טרה
    פטריות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת-פסטו. צילום: אתר טרה

    המתכון מתוך אתר טרה בשיתוף לחם יין

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 7 מנות
קלוריות 235.9 קק״ל 1651.6 קק״ל
פחמימות 3.0 גרם 20.9 גרם
שומן 26.2 גרם 183.3 גרם
נתרן 923.3 מ״ג 6463.4 מ״ג
חלבון 4.9 גרם 34.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.4 גרם
שומן רווי 3.3 גרם 23.0 גרם
כולסטרול 3.5 מ״ג 24.2 מ״ג
סידן 84.5 מ״ג 591.5 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 7.1 מ״ג
אשלגן 101.3 מ״ג 709.3 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody