
מלכות החג: פטריות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת-פסטו
מתכון קל להכנה למנה מנצחת - פטריות אפויות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת-פסטו, מנה חלבית מפנקת וטעימה במיוחד לארוחת חג השבועות וגם לימי חול
מתכון קל להכנה למנה מנצחת - פטריות אפויות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת-פסטו, מנה חלבית מפנקת וטעימה במיוחד לארוחת חג השבועות וגם לימי חול
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 383.9 קק״ל 2687.2 קק״לפחמימות 4.3 גרם 29.9 גרםשומן 41.7 גרם 291.9 גרםנתרן 923.4 מ״ג 6464.1 מ״גחלבון 5.8 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.1 גרםשומן רווי 11.8 גרם 82.6 גרםכולסטרול 3.5 מ״ג 24.2 מ״גסידן 80.9 מ״ג 566.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 93.3 מ״ג 653.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות384
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 383.9 קק״ל 2687.2 קק״לפחמימות 4.3 גרם 29.9 גרםשומן 41.7 גרם 291.9 גרםנתרן 923.4 מ״ג 6464.1 מ״גחלבון 5.8 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.1 גרםשומן רווי 11.8 גרם 82.6 גרםכולסטרול 3.5 מ״ג 24.2 מ״גסידן 80.9 מ״ג 566.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 93.3 מ״ג 653.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 7.4 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 384 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים


פטריות
-
7 פטריות פורטובלו גדולות
-
להברשה
-
100 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
-
100 גרם גבינה בולגרית 5%
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
פסטו
הגשה
-
1 חופן אגוזי מלךקצוצים

אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מורידים לפטריות הפורטבלו את הרגליים, מברישים בשמן זית, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות. מוציאים את הפטריות ומעבירים למסננת עד ליציאת כל הנוזלים מהפטריות. משאירים את התנור דולק.
- מערבבים את הגבינה הבולגרית עם גבינת טוב טעם עד לקבלת עיסה אחידה וממלאים את הפטריות. מחזירים לתבנית ואופים 30 דקות נוספות.
- מעבירים את חומרי הפסטו למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה. מעבירים 4 כפות פסטו ושמנת למחבת ומבשלים כ-3-5 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל על פי הטעם.
- בוזקים על הפטריות אגוזי מלך קצוצים ומגישים עם הרוטב.
פטריות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת-פסטו. צילום: אתר טרה המתכון מתוך אתר טרה בשיתוף לחם יין
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מורידים לפטריות הפורטבלו את הרגליים, מברישים בשמן זית, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות. מוציאים את הפטריות ומעבירים למסננת עד ליציאת כל הנוזלים מהפטריות. משאירים את התנור דולק.
- מערבבים את הגבינה הבולגרית עם גבינת טוב טעם עד לקבלת עיסה אחידה וממלאים את הפטריות. מחזירים לתבנית ואופים 30 דקות נוספות.
- מעבירים את חומרי הפסטו למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה. מעבירים 4 כפות פסטו ושמנת למחבת ומבשלים כ-3-5 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל על פי הטעם.
- בוזקים על הפטריות אגוזי מלך קצוצים ומגישים עם הרוטב.
המתכון מתוך אתר טרה בשיתוף לחם יין
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן