רקע ראש השנה
קאבר דסקטופ ראש השנה

מלכת השושנים: פאי תפוחים עם קרם שקדים

תראו כמה היא יפה: עוגת תפוחים משודרגת עם קלתית בצק שקדים פריך במילוי מלית תפוחים וקרם שקדים אפוי. עם עיטור של שושני תפוחים שמכינים בקלות שהופך אותה לסופר מרשימה
תראו כמה היא יפה: עוגת תפוחים משודרגת עם קלתית בצק שקדים פריך במילוי מלית תפוחים וקרם שקדים אפוי. עם עיטור של שושני תפוחים שמכינים בקלות שהופך אותה לסופר מרשימה
  • שרית נובק
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    7399
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7399.2 קק״ל 7399.2 קק״ל
    פחמימות 1051.4 גרם 1051.4 גרם
    שומן 940.1 גרם 940.1 גרם
    נתרן 2602.3 מ״ג 2602.3 מ״ג
    חלבון 613.4 גרם 613.4 גרם
    סיבים תזונתיים 536.1 גרם 536.1 גרם
    שומן רווי 625.4 גרם 625.4 גרם
    כולסטרול 1804.6 מ״ג 1804.6 מ״ג
    סידן 1379.0 מ״ג 1379.0 מ״ג
    ברזל 511.9 מ״ג 511.9 מ״ג
    אשלגן 2834.4 מ״ג 2834.4 מ״ג
    אבץ 510.9 מ״ג 510.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    7399
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7399.2 קק״ל 7399.2 קק״ל
    פחמימות 1051.4 גרם 1051.4 גרם
    שומן 940.1 גרם 940.1 גרם
    נתרן 2602.3 מ״ג 2602.3 מ״ג
    חלבון 613.4 גרם 613.4 גרם
    סיבים תזונתיים 536.1 גרם 536.1 גרם
    שומן רווי 625.4 גרם 625.4 גרם
    כולסטרול 1804.6 מ״ג 1804.6 מ״ג
    סידן 1379.0 מ״ג 1379.0 מ״ג
    ברזל 511.9 מ״ג 511.9 מ״ג
    אשלגן 2834.4 מ״ג 2834.4 מ״ג
    אבץ 510.9 מ״ג 510.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 24 ס"מ

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השקדים הטחונים, המלח, החמאה ואבקת הסוכר לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים את גרידת הלימון והביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי.
  5. מכינים את מלית התפוחים: במחבת חמה שמים את החמאה, התפוחים, הקורנפלור, השקדים, תמצית הווניל והסוכר ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
    עוגת שושני תפוחים 1
    שמים את החמאה במחבת חמה. צילום: נמרוד סונדרס
    עוגת שושני תפוחים 2
    מוסיפים את התפוחים והסוכר. צילום: נמרוד סונדרס

    עוגת שושני תפוחים 3
    מבשלים עד שהתפוחים מתרככים. צילום: נמרוד סונדרס

  6. שופכים את מלית התפוחים לתוך הקלתית ומיישרים.

    עוגת שושני תפוחים 4
    שופכים את מלית התפוחים לתוך הקלתית. צילום: נמרוד סונדרס

  7. מכינים את קרם השקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה, הסוכר, המלח וגרידת הלימון.
  8. מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבלים היטב.
  9. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב כ-5 דקות.
  10. שופכים את קרם השקדים מעל שכבת התפוחים ומיישרים.

    עוגת שושני תפוחים 5
    שופכים את קרם השקדים מעל התפוחים. צילום: נמרוד סונדרס

  11. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהקרם מתחיל להזהיב.
  12. מכינים את שושני התפוחים: פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות.
  13. מרתיחים את המים, הסוכר ותמצית הווניל בסיר ומכניסים את פרוסות התפוחים.
  14. מבשלים כמה דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט, הופכים גמישים ואינם נשברים כשמקפלים אותם.
  15. יוצרים שושנים מהתפוחים ומסדרים מעל שכבת השקדים.
    עוגת שושני תפוחים 7
    יוצרים שושנים מהתפוחים ומסדרים מעל העוגה. צילום: נמרוד סונדרס
    עוגת שושני תפוחים 8
    צילום: נמרוד סונדרס

    עוגת שושני תפוחים 9
    עוגת שושני תפוחים מהממת! צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלכת השושנים: פאי תפוחים עם קרם שקדים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות