ממליגה של דוד סימון

ממליגה רומנית שמכינים במהירות ובקלות, עם רוטב שום ממכר שהופך אותה לארוחה מושלמת. אפשר גם להגיש כתוספת, אבל אנחנו מתים עליה גם כשהיא לבד
ממליגה רומנית שמכינים במהירות ובקלות, עם רוטב שום ממכר שהופך אותה לארוחה מושלמת. אפשר גם להגיש כתוספת, אבל אנחנו מתים עליה גם כשהיא לבד
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    214
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 214.3 קק״ל 857.1 קק״ל
    פחמימות 9.2 גרם 36.8 גרם
    שומן 18.7 גרם 74.7 גרם
    נתרן 813.6 מ״ג 3254.3 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 17.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 29.4 גרם
    כולסטרול 29.6 מ״ג 118.4 מ״ג
    סידן 76.7 מ״ג 306.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
    אשלגן 130.1 מ״ג 520.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    214
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 214.3 קק״ל 857.1 קק״ל
    פחמימות 9.2 גרם 36.8 גרם
    שומן 18.7 גרם 74.7 גרם
    נתרן 813.6 מ״ג 3254.3 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 17.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 29.4 גרם
    כולסטרול 29.6 מ״ג 118.4 מ״ג
    סידן 76.7 מ״ג 306.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
    אשלגן 130.1 מ״ג 520.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור

למרות שגדלתי בבית רומני-הונגרי (סבתא נולדה בטרנסילבניה ששכנה בגבול בין 2 המדינות) רוב האוכל שאכלנו בילדות היה הונגרי. איכשהו דווקא הצד הרומני היה פחות דומיננטי מבחינת האוכל, להוציא ממליגה שסבתא נהגה להכין. אמנם לעיתים רחוקות יחסית, אבל אצלי בלב היה למנה הזאת מקום שכולו חום של בית. אוכל כמוהו לא ראיתי בשום בית אחר בשכונה.

לפני חצי שנה בערך, אחרי שסבתא חלתה וכבר לא יכלה לבשל, החלטתי לנסוע לאשדוד, לאחותה מירי, כדי ללמוד ממנה ומסימון – בעלה המופלא – לא להאמין שהוא בן 89! איך להכין את כל המאכלים שכבר קשה לשחזר.  לא כי אין את חומרי הגלם, כי חסרה לרובנו הסבלנות והיד מלאת הניסיון שיש להם.

במשך שעות ראיתי אותו מכין מרק עוף, איקרה ביתית וממליגה. ובין רגע חזרו אלי המראות והטעמים של פעם.

את הממליגה, שדוד סימן הכין בגרסת פרווה (כי אכלנו גם מרק עוף) זללתי לבד בצלחת. ככה, בלי כלום. קצת מלח וזהו. אבל לכם אני מביאה את הגרסה הקצת יותר משודרגת שמגישים עם שמנת חמוצה, גבינה מגורדת ורוטב שום שנקרא מוג’דיי שאמנם נהוג להגיש אותו עם קבב אבל אני כל כך אוהבת שום שאני אוכלת אותו עם כל דבר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ממליגה

רוטב שום - מוז'דיי


אופן הכנה

  1. מכינים ממליגה: בסיר רחב שמים מים, חלב וקמח תירס ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהממליגה מסמיכה. זה לוקח בערך 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וחמאה וממשיכים לבשל עוד כדקה, עד שחמאה נמסה והממליגה סמיכה מאוד. קחו בחשבון שהיא ממשיכה להסמיך גם אחרי שמכבים את האש.
  3. מכינים את הרוטב (הוא צריך לעמוד לפחות שעתיים ואפשר גם שבוע בקופסה סגורה במקרר): כותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  4. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים בתוך קופסה במקרר. אפשר לטחון בבלנדר מוט.
  5. מגישים: מניחים מצקת נדיבה מהממליגה בצלחת, מניחים מעל כף או שתיים של ריקוטה ומזלפים מעט רוטב שום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ממליגה של דוד סימון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אורטל

    חבר שלי בא מבית רוסי רומני וממליגה זה משהו שמגישים קבוע כל סוף שבוע, הכנתי את המתכון ולתגובה שלו לא ציפיתי, אמר שיצא לי יותר טעים ממה שאמא שלו מכינה. תודה על מתכון מושלם

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לשמוע אורטל! תודה

    Avatar
    yael

    ממליגה מהטובות שהכנתי ואכלתי כמעט כמו מסבתא שלי

      Avatar
      לידיה פליסקוב

      האם צריך להוסיף לרוטב שלוש כפות מיץ לימון או שלוש כפיות? לא מצויין במתכון

      Avatar
      מערכת Foody

      היי לידיה, תודה על עירור תשומת הלב. 3 כפות, עדכנו את המתכון!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות