ממתקים של הטבע: תמרים ממולאים בתערובת אגוזים

ממתקים טבעיים של תמרים שמנמנים ונימוחים ממולאים באגוזים וסילאן. כשבא משהו מתוק וטעים אבל שגם יהיה בריא ובמינימום זמן, זה המתכון בשבילכם!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

כבר דיברתי לא מעט על האתר שלנו “עלעלים עד הבית” והדרך בה הנגשנו את התוצרת שלנו ושל חקלאים אחרים לפתח ביתם של הרבה משפחות בישראל.

בגלל הנוחות השת”פים שלנו היו עם חקלאים מהאזור שלנו (השרון), בין היתר ובעיקר בגלל לוגיסטיקה.

עם הזמן, קיבלנו פניות מחקלאים נוספים מאזורים אחרים בארץ, בעיקר “אזורי ספר” מרוחקים, ששם המצב גרוע יותר - הסגר והקורונה כמעט וחיסלו משקים שלמים.

כך מצאנו את עצמנו מביאים תמרים מהערבה, תמר מג’עול ג’אמבו מטורף! היתרון שלנו הוא שיש לנו חממה בחצבה, משם עולה תוצרת כל לילה ולכן הצלחנו לעזור לחקלאי הזה ולמכור גם את התוצרת שלו באתר שלנו.

אנחנו בפתחו של יום כיפור, ואין דבר יותר בריא וטעים לשבור איתו את הצום מאשר “הממתק של הטבע”. , בלי חומרים מייצבים או משמרים. רק אגוזים ותמרים! והמתכון, הכי קל בארץ. חתימה טובה וצום קל!

מצרכים

אופן הכנה

  1. טוחנים את שלושת סוגי האגוזים יחד במעבד מזון, עד לקבלת תערובת דקה ואחידה.

    טוחנים את האגוזים עד לקבלת תערובת אחידה ודקה. צילום: פלג בכור
    טוחנים את האגוזים עד לקבלת תערובת אחידה ודקה. צילום: פלג בכור

  2. מוסיפים מעט סילאן כדי לאחד ולהפוך אותה לדביקה (אם צריך יותר סילאן, הוסיפו).

    מוסיפים סילאן עד לקבלת תערובת דביקה. צילום: פלג בכור
    מוסיפים סילאן עד לקבלת תערובת דביקה. צילום: פלג בכור

  3. בעזרת סכין, חורצים את התמר לאורכו - רק בצד אחד. מוציאים את החרצן וממלאים בנדיבות מהמילוי.
  4. מגישים בצלחת לצד מיקרו רוקט, לשבירת המתיקות (מומלץ, אבל לא חייבים).

    תמרים ממולאים באגוזים. צילום: פלג בכור
    תמרים ממולאים באגוזים. צילום: פלג בכור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 57.9 קק״ל 1158.5 קק״ל
פחמימות 5.6 גרם 112.4 גרם
שומן 3.6 גרם 71.9 גרם
נתרן 0.2 מ״ג 4.7 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 17.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.8 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 9.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 20.2 מ״ג 404.7 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״ג
אשלגן 220.1 מ״ג 4401.9 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 9.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody