
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה ו-45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
בצק
-
400 גרם קמח כוסמין מלא
-
1 כף שמרים יבשים
-
5 כפות סוכר לבן
-
1/2 כף מלח דק
-
70 מ"ל שמן קנולה
-
175 מ"ל מים פושרים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והשמן ומערבלים במהירות איטית עם המלוש (זה שנראה כמו קרס של שודד ים).
- מוסיפים לתערובת בזרם דק ועדין את המים (אם נדבק קמח על דפנות הקערה יש להוריד אותן לתוכן הקערה). ממשיכים בערבול למשך עשר דקות עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הקערה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שמכפיל את נפחו (כ-45 דקות).
- לאחר ההתפחה, מקמחים מעט את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-3 כדורים שווים. יוצרים מכל כדור רצועה של כ-60 ס”מ וקולעים לצמה (אפשר גם לחלק את הבצק ל-5 או 6 כדורים ולקלוע צמה חגיגית יותר).
יוצרים מכל כדור רצועה של כ-60 ס”מ וקולעים לצמה - מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מניחים את החלה על התבנית, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים להתפחה נוספת למשך 20 דקות.
- מצפים את החלה: בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המים. בסוף ההתפחה השנייה צובעים את החלה בביצה ומפזרים מעט שומשום.
- מכניסים לתנור ואופים 30 דקות (עד שהחלה מקבלת צבע זהוב הנוטה לשחום קל).
חלת כוסמין - אופים 30 דקות עד השחמה עדינה
הערות
- אם החלטתם להכין לחמניות, חלקו את הבצק לאחר ההתפחה ל-4 כדורים שווים (כ-180 גרם כל כדור). מיתחו כל כדור לרצועה של כ-60 ס"מ, קפלו לחצי ולפפו את שתי הרצועות (המחוברות) זו סביב זו ליצירת לחמנייה קלועה (לחובבי האתגרים אפשר להפוך כל רצועה גם ללחמניית קשר). התפיחו שנית, צבעו בביצה, קשטו בשומשום והכניסו לתנור לכ-20 דקות עד הזהבה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
600.6
קק״ל
2402.4
קק״ל
פחמימות
83.8
גרם
335.2
גרם
שומן
24.2
גרם
96.6
גרם
נתרן
1029.7
מ״ג
4118.6
מ״ג
חלבון
17.8
גרם
71.1
גרם
סיבים תזונתיים
12.0
גרם
47.9
גרם
שומן רווי
2.5
גרם
9.8
גרם
כולסטרול
63.3
מ״ג
253.2
מ״ג
סידן
37.2
מ״ג
148.7
מ״ג
ברזל
5.2
מ״ג
20.7
מ״ג
אשלגן
425.9
מ״ג
1703.5
מ״ג
אבץ
3.7
מ״ג
15.0
מ״ג
תגובות (21)