סנו רקע

מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא

חלת כוסמין! היא מתוקה, שחומה וחגיגית ואי אפשר לעמוד בפניה. חלה מתוקה מקמח כוסמין ברבע שעה עבודה בלבד. וכן, אפשר גם להמיר ללחמניות של סתם יום חול
חלת כוסמין! היא מתוקה, שחומה וחגיגית ואי אפשר לעמוד בפניה. חלה מתוקה מקמח כוסמין ברבע שעה עבודה בלבד. וכן, אפשר גם להמיר ללחמניות של סתם יום חול
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
63 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    605
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 604.5 קק״ל 2417.8 קק״ל
    פחמימות 83.8 גרם 335.3 גרם
    שומן 24.4 גרם 97.7 גרם
    נתרן 1036.6 מ״ג 4146.4 מ״ג
    חלבון 18.1 גרם 72.4 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.9 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 10.1 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 38.4 מ״ג 153.7 מ״ג
    ברזל 5.2 מ״ג 20.8 מ״ג
    אשלגן 429.0 מ״ג 1716.1 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 15.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    605
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 604.5 קק״ל 2417.8 קק״ל
    פחמימות 83.8 גרם 335.3 גרם
    שומן 24.4 גרם 97.7 גרם
    נתרן 1036.6 מ״ג 4146.4 מ״ג
    חלבון 18.1 גרם 72.4 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.9 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 10.1 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 38.4 מ״ג 153.7 מ״ג
    ברזל 5.2 מ״ג 20.8 מ״ג
    אשלגן 429.0 מ״ג 1716.1 מ״ג
    אבץ 3.8 מ״ג 15.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
63 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והשמן ומערבלים במהירות איטית עם המלוש (זה שנראה כמו קרס של שודד ים).
  2. מוסיפים לתערובת בזרם דק ועדין את המים (אם נדבק קמח על דפנות הקערה יש להוריד אותן לתוכן הקערה). ממשיכים בערבול למשך עשר דקות עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הקערה.
  3. מכסים את הקערה בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שמכפיל את נפחו (כ-45 דקות).
  4. לאחר ההתפחה, מקמחים מעט את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-3 כדורים שווים. יוצרים מכל כדור רצועה של כ-60 ס”מ וקולעים לצמה (אפשר גם לחלק את הבצק ל-5 או 6 כדורים ולקלוע צמה חגיגית יותר).

    יוצרים מכל כדור רצועה של כ-60 ס"מ וקולעים לצמה
    יוצרים מכל כדור רצועה של כ-60 ס”מ וקולעים לצמה

  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
  6. מניחים את החלה על התבנית, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים להתפחה נוספת למשך 20 דקות.
  7. מצפים את החלה: בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המים. בסוף ההתפחה השנייה צובעים את החלה בביצה ומפזרים מעט שומשום.
  8. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות (עד שהחלה מקבלת צבע זהוב הנוטה לשחום קל).
    חלת כוסמין - אופים 30 דקות עד השחמה עדינה
    חלת כוסמין - אופים 30 דקות עד השחמה עדינה

     

 

הערות

  • אם החלטתם להכין לחמניות, חלקו את הבצק לאחר ההתפחה ל-4 כדורים שווים (כ-180 גרם כל כדור). מיתחו כל כדור לרצועה של כ-60 ס"מ, קפלו לחצי ולפפו את שתי הרצועות (המחוברות) זו סביב זו ליצירת לחמנייה קלועה (לחובבי האתגרים אפשר להפוך כל רצועה גם ללחמניית קשר). התפיחו שנית, צבעו בביצה, קשטו בשומשום והכניסו לתנור לכ-20 דקות עד הזהבה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    אביגיל יעבץ
    Avatar
    Shai Ben-Efraim
    Avatar
    Haya Yanovith

    החלה יצאה מושלמת , תודה רבה

הצג עוד

תגובות (27)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות