ממתק תוצרת בית – רול שוקולד וקוקוס טבעוני

רול שוקולד וקוקוס טבעוני שמכינים מדפי אורז, במילוי רצועות בננה, מנגו ואטריות שעועית. התוצאה היא ממתק ללא גלוטן בטעם עשיר ומפתיע!
רול שוקולד וקוקוס טבעוני שמכינים מדפי אורז, במילוי רצועות בננה, מנגו ואטריות שעועית. התוצאה היא ממתק ללא גלוטן בטעם עשיר ומפתיע!
  • דביר בר
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    228
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 228.0 קק״ל 2736.5 קק״ל
    פחמימות 20.0 גרם 240.0 גרם
    שומן 20.8 גרם 249.0 גרם
    נתרן 39.3 מ״ג 472.0 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 30.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 36.6 גרם
    שומן רווי 11.6 גרם 139.4 גרם
    כולסטרול 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    סידן 14.7 מ״ג 176.8 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 21.5 מ״ג
    אשלגן 278.9 מ״ג 3347.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    228
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 228.0 קק״ל 2736.5 קק״ל
    פחמימות 20.0 גרם 240.0 גרם
    שומן 20.8 גרם 249.0 גרם
    נתרן 39.3 מ״ג 472.0 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 30.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 36.6 גרם
    שומן רווי 11.6 גרם 139.4 גרם
    כולסטרול 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    סידן 14.7 מ״ג 176.8 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 21.5 מ״ג
    אשלגן 278.9 מ״ג 3347.0 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר בינוני מחממים קלות מחצית מכמות חלב הקוקוס.
  2. מבשלים בחלב הקוקוס את אטריות השעועית במשך דקה אחת עד שהן מתרככות (מומלץ לטעום).
  3. מסננים את האטריות ומניחים בצד להצטננות. את חלב הקוקוס שומרים.
  4. שופכים לקערה רחבה 2 ליטר מים פושרים/ חמימים.
  5. מניחים במים דף אורז אחד למשך כ-10 שניות עד לריכוך חלקי (שלא יהפוך להיות רך מדי) ומניחים אותו על משטח עבודה.
  6. במרכזו השליש התחתון של דף האורז מניחים 2 רצועות בננה דקות, 3 רצועות מנגו או תפוח, כף מאטריות השעועית שבושלו בחלב הקוקוס, שוקולד צ׳יפס (לשמור מעט בצד לעיטור) ומעט שבבי קשיו.
  7. מגלגלים את דף האורז לצורת רול. קודם מגלגלים שליש ואז סוגרים את ״אוזני״ דף האורז כלפי פנימה וממשיכים לגלגל את שאר דף האורז עד שמתקבל סיגר דף אורז ממולא.
  8. חוזרים על הפעולות עם שאר דפי האורז עד שנגמר המילוי (כ-12 דפי אורז).
  9. שופכים את הקוקוס הטחון על צלחת שטוחה.

    רול שוקולד וקוקוס טבעוני 2
    מעטרים בשבבי קשיו

  10. טובלים את הרול הממולא בחלב הקוקוס היטב ומעבירים מיד לצלחת הקוקוס הטחון.
  11. מצפים את הרול היטב בקוקוס, ממש כמו שניצל, ומניחים בצד.
  12. מכינים את הקרם: לסיר קטן מכניסים את השוקולד המריר עם המחצית הנוספת של חלב הקוקוס ועם חלב הקוקוס ששמרנו בצד.
  13. מחממים על אש קטנה וממיסים את השוקולד בחלב הקוקוס עד לקבלת סירופ אחיד.
  14. מזלפים את השוקולד המומס על רול השוקולד והקוקוס.
  15. עיטור: מפזרים מעל מעט מהשוקולד צ׳יפס שנותר ושבבי קשיו ומגישים בטמפרטורת החדר או אחרי קירור קל של 15 דקות.

    רול שוקולד וקוקוס טבעוני 1
    רול שוקולד וקוקוס טבעוני ללא גלוטן. צילום: דביר בר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ממתק תוצרת בית – רול שוקולד וקוקוס טבעוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות