מנגו סטיקי רייס

עכשיו כשהמנגו בשיאו נצלו את העונה כדי להכין את אחד מהקינוחים התאילנדים המובהקים: מנגו סטיקי רייס עם רוטב מתקתק של קוקוס. מתכון טבעוני ללא גלוטן
עכשיו כשהמנגו בשיאו נצלו את העונה כדי להכין את אחד מהקינוחים התאילנדים המובהקים: מנגו סטיקי רייס עם רוטב מתקתק של קוקוס. מתכון טבעוני ללא גלוטן
  • עז תלם
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    556
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 556.4 קק״ל 2225.6 קק״ל
    פחמימות 63.2 גרם 252.8 גרם
    שומן 31.9 גרם 127.5 גרם
    נתרן 218.2 מ״ג 872.7 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 23.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 22.3 גרם
    שומן רווי 25.8 גרם 103.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 39.1 מ״ג 156.4 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 869.5 מ״ג 3478.1 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    556
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 556.4 קק״ל 2225.6 קק״ל
    פחמימות 63.2 גרם 252.8 גרם
    שומן 31.9 גרם 127.5 גרם
    נתרן 218.2 מ״ג 872.7 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 23.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 22.3 גרם
    שומן רווי 25.8 גרם 103.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 39.1 מ״ג 156.4 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 869.5 מ״ג 3478.1 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
עז תלם
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

  • מזרח מערב
    אורז לסושי או אורז גלוטני דביק תאילנדי
  • 1 1/2 כוסות מים

רוטב קוקוס

הגשה

  • 4 מנגו בינוניים
  • 2 כפות שומשום
    מזרח מערב
    אפשר להשתמש בשומשום שחור או בשילוב של שניהם

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שמים את האורז בקערה ושוטפים היטב במים קרים עד שהמים הופכים מלבנים לשקופים.
  2. מוסיפים מים לכיסוי האורז ב-2 ס”מ ומשרים שעה (ואפשר גם שעתיים/שלוש).
  3. מסננים היטב את האורז.
  4. שמים את האורז השטוף והמושרה בסיר קטן. מוסיפים את המים (כוס וחצי) ומביאים לרתיחה.
  5. כשהאורז מגיע לרתיחה חזקה, מניחים מגבת מטבח על פני הסיר, סוגרים עם מכסה ומעבירים ללהבה הכי חלשה שיש.
  6. מבשלים מכוסה מעל להבה נמוכה 15-18 דקות, עד שהאורז התבשל לחלוטין וכל המים התאדו.
  7. משהים מכוסה 5 דקות, ואז מעבירים את האורז לקערה רחבה בזהירות שלא יישבר. נותנים לאורז להתקרר כמעט לחלוטין (10-20 דקות).
  8. מכינים רוטב קוקוס: שמים את קרם הקוקוס בסיר קטן.
  9. מוסיפים את הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. טועמים ומוסיפים עוד סוכר לפי הטעם.
  10. משלבים בין האורז לחצי מתערובת הקוקוס: יוצקים חצי מרוטב הקוקוס אל האורז ומערבבים בעדינות (תערובת הקוקוס יכולה להיות חמה או פושרת, לא משנה).
  11. משאירים את שאר הרוטב בסיר.
  12. בקערית קטנה שמים את הקורנפלור ומוסיפים אליה 2 כפות מים. מערבבים עד שהתערובת מרגישה חלקה ואז יוצקים אותה אל הסיר עם הקוקוס.
  13. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט (רצוי שיהיה דליל ולא סמיך מידי).
  14. קולפים את המנגו בזהירות בעזרת קולפן.
  15. חותכים את הצדדים הבשרניים שלו ומניחים על קרש חיתוך, ואותם פורסים לפרוסות בעובי 1-2 ס”מ.
  16. שמים כף גדושה מהאורז בצלחת הגשה (אפשר לסדר אותה יפה בעזרת קערית). מסביב מניחים פרוסות מנגו.
  17. מעל האורז יוצקים מעט מהרוטב, מפזרים מעל שומשום ומגישים.
רק שישה מצרכים ויש לכם קינוח מתוק. צילום: עז תלם
רק שישה מצרכים ויש לכם קינוח מתוק. צילום: עז תלם

הערות

  • ניתן להוסיף סוכר לרוטב קוקוס במידה ואוהבים מתוק יותר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מנגו סטיקי רייס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות