מנה מעולה וטעימה לילדים ולכל המשפחה: קציצות סלמון אפויות ברוטב עגבניות נפוליטנה
חושבים שלהכין קציצות דגים זה דבר מורכב? רחלי קרוט מכינה במהירות ובקלות קציצות סלמון אפויות ברוטב עגבניות נפוליטנה. קציצות אפויות, רכות וטעימות ברוטב עגבניות
חושבים שלהכין קציצות דגים זה דבר מורכב? רחלי קרוט מכינה במהירות ובקלות קציצות סלמון אפויות ברוטב עגבניות נפוליטנה. קציצות אפויות, רכות וטעימות ברוטב עגבניות
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 449.1 קק״ל 1796.4 קק״לפחמימות 27.4 גרם 109.6 גרםסוכר 15.1 גרם 60.4 גרםשומן 23.0 גרם 91.9 גרםנתרן 1531.2 מ״ג 6124.9 מ״גחלבון 31.6 גרם 126.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.1 גרםשומן רווי 3.5 גרם 14.2 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 10.8 מ״ג 43.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 43.9 מ״ג 175.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות449
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 449.1 קק״ל 1796.4 קק״לפחמימות 27.4 גרם 109.6 גרםסוכר 15.1 גרם 60.4 גרםשומן 23.0 גרם 91.9 גרםנתרן 1531.2 מ״ג 6124.9 מ״גחלבון 31.6 גרם 126.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.1 גרםשומן רווי 3.5 גרם 14.2 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 10.8 מ״ג 43.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 43.9 מ״ג 175.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 449 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם פילה דג סלמוןנקי מעצמות ועור
-
4 שיני שוםקלופות
-
2 כפות שמן זית
-
4 כפות פירורי לחם
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקהאו חריפה
רוטב
-
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנהלחצו על שם המצרך לרכישה
הגשה
-
1/4 צרור כוסברהאו עירית, קצוצה
אופן הכנה
- קוצצים דק דק את הסלמון או טוחנים במטחנת בשר או טוחנים בפולסים במעבד מזון.
- כותשים את השום וקוצצים את העירית לטבעות דקות. מוסיפים לדג.
- מוסיפים את שאר המצרכים פרט לרוטב עגבניות ולשים את התערובת היטב עם ידיים נקיות או עם כף. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה משומן בתרסיס שמן על תבנית תנור.
- יוצרים קציצות מהתערובת ואופים במשך 30 דקות עד שהקציצות יציבות, הופכים את הקציצות במהלך האפייה. (אפשר גם לטגן את הקציצות בשמן זית עד הזהבה משני הצדדים).
- בינתיים, בסיר רחב וגדול, מחממים את רוטב הנפוליטנה.
- מוסיפים את הקציצות ומערבבים עד שהקציצות סופגות את טעמי הרוטב, בערך 5 דקות.
- מגישים עם מעט עלי כוסברה או עירית קצוצה.
אופן הכנה
- קוצצים דק דק את הסלמון או טוחנים במטחנת בשר או טוחנים בפולסים במעבד מזון.
- כותשים את השום וקוצצים את העירית לטבעות דקות. מוסיפים לדג.
- מוסיפים את שאר המצרכים פרט לרוטב עגבניות ולשים את התערובת היטב עם ידיים נקיות או עם כף. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה משומן בתרסיס שמן על תבנית תנור.
- יוצרים קציצות מהתערובת ואופים במשך 30 דקות עד שהקציצות יציבות, הופכים את הקציצות במהלך האפייה. (אפשר גם לטגן את הקציצות בשמן זית עד הזהבה משני הצדדים).
- בינתיים, בסיר רחב וגדול, מחממים את רוטב הנפוליטנה.
- מוסיפים את הקציצות ומערבבים עד שהקציצות סופגות את טעמי הרוטב, בערך 5 דקות.
- מגישים עם מעט עלי כוסברה או עירית קצוצה.
הערות
- במקום סלמון אפשר להשתמש בכל דג לבן שאתם אוהבים, חשוב לוודא שאין בו עצמות
- במקום להגיש עם כוסברה או עירית אפשר להגיש עם עלי בזיליקום מעט קרועים ביד מה שיוסיף טעם איטלקי למנה
- ניתן להגיש את הקציצות כמו שהן, בלי פחמימה ליד, ואפשר להגיש אותם ממש כמו כדורי בשר לצד פסטה, אורז או פירה שסופגים את טעמי הרוטב
הערות
- במקום סלמון אפשר להשתמש בכל דג לבן שאתם אוהבים, חשוב לוודא שאין בו עצמות
- במקום להגיש עם כוסברה או עירית אפשר להגיש עם עלי בזיליקום מעט קרועים ביד מה שיוסיף טעם איטלקי למנה
- ניתן להגיש את הקציצות כמו שהן, בלי פחמימה ליד, ואפשר להגיש אותם ממש כמו כדורי בשר לצד פסטה, אורז או פירה שסופגים את טעמי הרוטב
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
I like to eat healthy food I like the recepie
thank you!
תודה על המתכונים הטעימים. האם יש תחליף ללא גלוטן לפרורי הלחם?