פילאף קינואה צמחוני עם ירקות שורש ורוטב שום ודבש בתבנית אחת!

מנה אחת שיש בה הכל ובתבנית אחת! קינואה היא מקור מופלא לחלבון ויחד עם ירקות שורש מגוונים מקבלים ארוחה עם כל הויטמינים ואבות המזון הנחוצים לגוף
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח.

בואו והצטרפו לשיעור של בן חן דיאמנט ויחד נכין פילאף קינואה צמחוני עם ירקות שורש ורוטב שום ודבש בתבנית אחת!

מצרכים

פילאף קינואה

אופן הכנה

    1. מבשלים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים וכפית מלח, כאשר המים רותחים שופכים את הקינואה, מבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים ומצננים. (ניתן לעשות זאת יום לפני).
    2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
    3. בסיר רחב ושטוח (או תבנית) שמתאים לבישול בתנור מאדים על הגז עם שמן זית בצל, כרישה עד להזהבה קלה.
    4. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
    5. מוסיפים את ציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל לבן וגרידת לימון.
    6. בקערה נפרדת מצפים את הירקות החתוכים ברוטב שום ודבש ומניחים על הקינואה.
    7. מכניסים לתנור וצולים כ- 40 דקות עד להשחמה ולריכוך הירקות.

      פילאף קינואה צמחוני. צילום: שניר גואטה
      פילאף קינואה צמחוני. צילום: שניר גואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 324.6 קק״ל 1298.5 קק״ל
פחמימות 47.8 גרם 191.0 גרם
סוכר 21.7 גרם 86.7 גרם
שומן 9.3 גרם 37.2 גרם
נתרן 611.1 מ״ג 2444.3 מ״ג
חלבון 9.3 גרם 37.2 גרם
סיבים תזונתיים 12.5 גרם 50.2 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 4.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 127.8 מ״ג 511.4 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 1326.0 מ״ג 5304.0 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מרינה יוחחנוב

    מנה שווה ובעיקר בריאה😊

הצג עוד