
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח.
בואו והצטרפו לשיעור של בן חן דיאמנט ויחד נכין פילאף קינואה צמחוני עם ירקות שורש ורוטב שום ודבש בתבנית אחת!
מצרכים
-
2 קולורבי בינונייםחתוכים לרבעים
-
2 שומרים בינונייםחתוכים לרבעים
-
2 סלק בינונייםחתוכים לרבעים
-
5 כפות רוטב שום ודבש קנור
פילאף קינואה
-
1 1/2 כוסות קינואהמבושלת חצי דרך (256 גרם)
-
3 כפות שמן זית30 גרם
-
1 בצל גדולחתוך לקוביות קטנות (300 גרם)
-
1/4 כרשה גדולהקצוצה דק (50 דרם)
-
1 כפית אבקת מרק פטריותקנורמעורבבת בתוך כוס מים רותחים (200 גרם)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1 כף גרידת לימוןמלימון 1 (3 גרם)
אופן הכנה
-
- מבשלים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים וכפית מלח, כאשר המים רותחים שופכים את הקינואה, מבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים ומצננים. (ניתן לעשות זאת יום לפני).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בסיר רחב ושטוח (או תבנית) שמתאים לבישול בתנור מאדים על הגז עם שמן זית בצל, כרישה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים את ציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל לבן וגרידת לימון.
- בקערה נפרדת מצפים את הירקות החתוכים ברוטב שום ודבש ומניחים על הקינואה.
- מכניסים לתנור וצולים כ- 40 דקות עד להשחמה ולריכוך הירקות.
פילאף קינואה צמחוני. צילום: שניר גואטה
בשיתוף עם קנור
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
324.6
קק״ל
1298.5
קק״ל
פחמימות
47.8
גרם
191.0
גרם
סוכר
21.7
גרם
86.7
גרם
שומן
9.3
גרם
37.2
גרם
נתרן
611.1
מ״ג
2444.3
מ״ג
חלבון
9.3
גרם
37.2
גרם
סיבים תזונתיים
12.5
גרם
50.2
גרם
שומן רווי
1.2
גרם
4.9
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
127.8
מ״ג
511.4
מ״ג
ברזל
3.0
מ״ג
12.0
מ״ג
אשלגן
1326.0
מ״ג
5304.0
מ״ג
אבץ
1.1
מ״ג
4.2
מ״ג
תגובות (10)
מנה שווה ובעיקר בריאה😊