window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

מנה ראשונה מנצחת בכל ארוחה: לביבות בטטה וכרישה

במקום לביבות הפראסה הקלאסיות שכבודן במקומן מונח, הנה מתכון קצת שונה ומעניין ללביבות שיחטפו מהצלחת עם כרישה, בטטות וגבינות. תענוג לכל המשפחה שמתאים לכל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומרססים במעט ספריי שמן.
  2. מבשלים או אופים את הבטטות עד ריכוך.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הכרישה עד שהיא רכה לחלוטין. מורידים מהאש ומסננים.
  4. מעבירים את הבטטות הרכות לקערה או מיכל וטוחנים בבלנד המוט. אחרי 2 דקות מוסיפים את הגבינות, הביצה, הכרישה המאודה והמלח. טוחנים עוד שתי דקות.

    לביבות בטטה וכרשה (צילום: שניר גואטה)
    לביבות בטטה וכרשה (צילום: דרור עינב)

  5. מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה ומרססים במעט ספריי שמן.
  6. מניחים עם כף בעדינות מעין כדורים על תבנית האפייה עם רווח של 2 אצבעות בין האחד לשני. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות(עד הזהבה. בפנים הלביבות אמורות להיות רכות).

    לביבות בטטה וכרשה (צילום: שניר גואטה)
    לביבות בטטה וכרשה (צילום: דרור עינב)

  7. מקרים לחלוטין לפני שמעבירים לצלחת או לקופסא.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 43.1 קק״ל 646.2 קק״ל
פחמימות 4.2 גרם 62.6 גרם
שומן 2.3 גרם 34.8 גרם
נתרן 260.0 מ״ג 3899.8 מ״ג
חלבון 1.0 גרם 14.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 9.8 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 5.7 גרם
כולסטרול 16.9 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 14.5 מ״ג 217.0 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 7.2 מ״ג
אשלגן 67.2 מ״ג 1008.6 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody