מנת החורף המושלמת של נטע לויה – מרק בשר ובצקניות
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.9 קק״ל 1775.2 קק״לפחמימות 31.8 גרם 190.8 גרםשומן 14.9 גרם 89.6 גרםנתרן 1140.9 מ״ג 6845.6 מ״גחלבון 8.1 גרם 48.3 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.0 גרםשומן רווי 2.3 גרם 14.0 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 61.1 מ״ג 366.6 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 606.0 מ״ג 3635.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות296
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.9 קק״ל 1775.2 קק״לפחמימות 31.8 גרם 190.8 גרםשומן 14.9 גרם 89.6 גרםנתרן 1140.9 מ״ג 6845.6 מ״גחלבון 8.1 גרם 48.3 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.0 גרםשומן רווי 2.3 גרם 14.0 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 61.1 מ״ג 366.6 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 606.0 מ״ג 3635.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״גסגור
אין ספק שמרק הוא מאכל החורף האולטימטיבי. אבל מה תגידו על מרק שמכיל בתוכו קוביות בשר שבושלו שעות, ירקות ואפילו בצקניות טעימות וקלות להכנה שסופגות את כל הטעמים? זה כבר מרק שהוא ארוחה של ממש.
הדבר שהכי משמח אותי עם בוא החורף הם מאכלי קדירה, התבשילים שמתבשלים לאט לאט בבעבוע חרישי במשך כמה שעות… בדרך הבישול הזו הטעמים נבנים בהדרגה וכל המרכיבים כאילו נמסים אל תוך הנוזל ומעניקים לו עומק שבישול מהיר פשוט לא יכול לתת.
כמה דגשים שיהפכו את המרק למושלם – השתמשו בנתח בשר שומני במידה הנכונה. נתח שומני מידי יצור מרק שומני מדי. הנתח המועדף עליי למרק הזה הוא שפיץ צ’ך (פיקניה) גם כתף בקר תתאים כאן מאוד. בקשו מהקצב שיחתוך את הבשר לקוביות קטנות כדי שלא ייקח להן זמן רב להתרכך וגם כי יותר כיף ומתאים למרק קוביות קטנות שאפשר לתפוס בביס אחד בכף.
הקפידו לתבל היטב את קוביות הבשר במלח ופלפל שחור לפני הטיגון כדי למנוע תוצאה של בשר תפל בתוך המרק (תיבול לאחר הטיגון לא יהיה אפקטיבי). ההשחמה תורמת המון לטעם של המרק, הקפידו לטגן על להבה גבוהה, בשני סבבים כך שקוביות הבשר לא תהיינה צפופות מדי. אם תעמיסו על הסיר הבשר יפריש נוזלים ויתאדה במקום להיטגן.
המרק טעים בפני עצמו אבל הבצקניות הן שדרוג אדיר! הן גם כל כך קלות להכנה שחבל להתעצל. תרגישו חופשי להוסיף למרק סלרי, שורש פטרוזיליה ואפילו פטריות שישתלבו מצוין. אני ממש ממליצה להגיש את המרק עם פטרוזיליה קצוצה מעל שמעניקה רעננות וטעם נפלא!
ועוד טיפ קטן: המרק נהיה אפילו טעים יותר יום למחרת ההכנה. אפשר להכין אותו יום-יומיים לפני הארוחה, או להכין בסופ”ש לשמור במקרר ותוכלו ליהנות ממנו במהלך כל השבוע!
למרות שבינינו, אצלי במקרר הוא לא מצליח לשרוד יותר מדי זמן, אנחנו מחסלים אותו!
מרכיבים 19 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 296 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 ק"ג פיקנייה בקרחתוך לקוביות קטנות
-
1 בצל בינוני
-
2 גזרים בינוניים
-
5 שיני שום
-
3 עגבניות בינוניות
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
-
2 כפות רסק עגבניות
-
2 1/2 ליטר מים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
3 גבעולי טימין טריאו 1 כפית עלי טימין מיובשים
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר רחב ועמוק מחממים 3 כפות שמן זית על להבה גבוהה. מתבלים היטב את קוביות הבשר במלח ופלפל שחור מכל הצדדים. מטגנים את הבשר בשני סבבים עד להשחמה ומוציאים מהסיר לקערה ומניחים בצד.
- קוצצים את הבצל גס, מקלפים את הגזר וחותכים לחתיכות גדולות. באותו הסיר מטגנים את הבצל והגזר במשך כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה קלה. פורסים את השום לפרוסות, חותכים עגבניות לקוביות ומוסיפים אותם לסיר, מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את קוביות הבשר, פפריקה ורסק עגבניות ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים מים, תימין ועלי דפנה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומכסים.
- מבשלים על אש קטנה למשך שעה וחצי-שעתיים עד שקוביות הבשר מתרככות לחלוטין וסכין ננעצת בהן בקלות.
- מכינים את הבצקניות: בקערה טורפים ביצים, שמן זית, מלח, פלפל ומים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לבלילה אחידה - המרקם צריך להיות מעט סמיך אך לא מדי, בדומה לבלילת פנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים עוד כף מים ואם היא דלילה ונוזלית מדי מוסיפים כף קמח.
- מגבירים את להבת סיר המרק, ללהבה גבוהה ומביאים את המרק לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות קטנות ומכניסים לתוך המרק (שמים מעט מהבלילה בכפית ובעזרת הכפית השניה “מחליקים” את הבלילה אל תוך המרק) נותנים לבצקניות להתבשל ברתיחה עדינה במשך כ- 5 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר רחב ועמוק מחממים 3 כפות שמן זית על להבה גבוהה. מתבלים היטב את קוביות הבשר במלח ופלפל שחור מכל הצדדים. מטגנים את הבשר בשני סבבים עד להשחמה ומוציאים מהסיר לקערה ומניחים בצד.
- קוצצים את הבצל גס, מקלפים את הגזר וחותכים לחתיכות גדולות. באותו הסיר מטגנים את הבצל והגזר במשך כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה קלה. פורסים את השום לפרוסות, חותכים עגבניות לקוביות ומוסיפים אותם לסיר, מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את קוביות הבשר, פפריקה ורסק עגבניות ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים מים, תימין ועלי דפנה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומכסים.
- מבשלים על אש קטנה למשך שעה וחצי-שעתיים עד שקוביות הבשר מתרככות לחלוטין וסכין ננעצת בהן בקלות.
- מכינים את הבצקניות: בקערה טורפים ביצים, שמן זית, מלח, פלפל ומים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לבלילה אחידה - המרקם צריך להיות מעט סמיך אך לא מדי, בדומה לבלילת פנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים עוד כף מים ואם היא דלילה ונוזלית מדי מוסיפים כף קמח.
- מגבירים את להבת סיר המרק, ללהבה גבוהה ומביאים את המרק לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות קטנות ומכניסים לתוך המרק (שמים מעט מהבלילה בכפית ובעזרת הכפית השניה “מחליקים” את הבלילה אל תוך המרק) נותנים לבצקניות להתבשל ברתיחה עדינה במשך כ- 5 דקות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
פעם ראשונה עומדת להכין, ומפחדת שאהרוס את המרק עם הבצקניות… זה אפשרי להרוס?.. או לנסות במקום אחר לפני שאני שמה במרק?
כן, אפשר לבשל את הבצקניות בסיר נפרד עם מים רותחים וכשהן מוכנות להעבירן לסיר המרק.