-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 172.1 קק״ל 688.4 קק״לפחמימות 21.3 גרם 85.4 גרםשומן 7.3 גרם 29.1 גרםנתרן 785.8 מ״ג 3143.0 מ״גחלבון 5.2 גרם 20.8 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.2 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.8 מ״ג 203.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 311.9 מ״ג 1247.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות172
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 172.1 קק״ל 688.4 קק״לפחמימות 21.3 גרם 85.4 גרםשומן 7.3 גרם 29.1 גרםנתרן 785.8 מ״ג 3143.0 מ״גחלבון 5.2 גרם 20.8 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.2 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.8 מ״ג 203.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 311.9 מ״ג 1247.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
מסאחן עוף טוב – הכל טוב. מסאחן פירושו ‘מחומם בשנית’ והרעיון כאן הוא להשתמש בעוף שבישלנו ולצלות אותו מחדש בתנור, על פיתה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 172 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
עוף
-
16 נתחים פילה עוף
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית גדושה בהרט
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית שטוחה הל טחון
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 כף סומאק
הגשה
-
1/2 כוס פטרוזיליהרק העלים
-
1/2 כוס שקדים פרוסים
-
2 כפות סומאק
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: מערבבים בקערה שמן, לימון ואת כל התבלינים, מוסיפים פנימה את נתחי פילה העוף ונותנים להם לשרות בתערובת מינימום 15 דקות (אפשר גם חצי שעה ואפילו להשרות ערב מראש ולהשאיר בקירור עד ההכנה).
- מחממים רבע כוס שמן במחבת ומוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 20 דקות עד לריכוך והזהבה.
- מוציאים את הבצל בעזרת כף מחוררת ומניחים בקערה קטנה בצד.
- מכניסים את הפילטים לאותו שמן ומטגנים אותם במשך 3 דקות מכל צד שהם משנים את צבעם.
- מעבירים את הפילטים המטוגנים לכלי בצד ושומרים מכוסה היטב, בכלי יצטברו עוד נוזלים וזה בסדר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הפיתות: מניחים פיתה על משטח עבודה ועם סכין חדה חותכים עיגול פנימי במרחק 1.5 ס”מ מהשוליים - בזהירות כדי שנחתוך רק את השכבה העליונה של כיס הפיתה.
- מסירים את החלק הפנימי העליון של הפיתה כך שמתקבלת מעין ‘קלתית’.
- מניחים את הפיתות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מרכיבים את המסאחן: שמים במרכז כל ‘קלתית’ כף גדושה מהבצל המטוגן, ומשטיחים כך שאמצע הפיתה מלא בצל והשוליים נקיים.
- מסדרים על גבי כל פיתה 4 פילטים, עוד קצת בצל מטוגן לפי הטעם ומפזרים רבע כפית סומק.
- מכניסים לאפייה למשך 10 דקות.
- מפזרים מעל שקדים פרוסים, פטרוזיליה ומלח גס, מגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: מערבבים בקערה שמן, לימון ואת כל התבלינים, מוסיפים פנימה את נתחי פילה העוף ונותנים להם לשרות בתערובת מינימום 15 דקות (אפשר גם חצי שעה ואפילו להשרות ערב מראש ולהשאיר בקירור עד ההכנה).
- מחממים רבע כוס שמן במחבת ומוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 20 דקות עד לריכוך והזהבה.
- מוציאים את הבצל בעזרת כף מחוררת ומניחים בקערה קטנה בצד.
- מכניסים את הפילטים לאותו שמן ומטגנים אותם במשך 3 דקות מכל צד שהם משנים את צבעם.
- מעבירים את הפילטים המטוגנים לכלי בצד ושומרים מכוסה היטב, בכלי יצטברו עוד נוזלים וזה בסדר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הפיתות: מניחים פיתה על משטח עבודה ועם סכין חדה חותכים עיגול פנימי במרחק 1.5 ס”מ מהשוליים - בזהירות כדי שנחתוך רק את השכבה העליונה של כיס הפיתה.
- מסירים את החלק הפנימי העליון של הפיתה כך שמתקבלת מעין ‘קלתית’.
- מניחים את הפיתות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מרכיבים את המסאחן: שמים במרכז כל ‘קלתית’ כף גדושה מהבצל המטוגן, ומשטיחים כך שאמצע הפיתה מלא בצל והשוליים נקיים.
- מסדרים על גבי כל פיתה 4 פילטים, עוד קצת בצל מטוגן לפי הטעם ומפזרים רבע כפית סומק.
- מכניסים לאפייה למשך 10 דקות.
- מפזרים מעל שקדים פרוסים, פטרוזיליה ומלח גס, מגישים חם.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן