מפוליה באהבה: אורקייטה איי ברוקולי!

קבלו את הפסטה הפולייזית שעושה עליה לארץ ישראל! אורקייטה איי ברוקולי! רוטב ברוקולי עדין ומשגע שאפשר לשדך לו כל פסטה קצרה שאוהבים ב-10 דקות עבודה!
קבלו את הפסטה הפולייזית שעושה עליה לארץ ישראל! אורקייטה איי ברוקולי! רוטב ברוקולי עדין ומשגע שאפשר לשדך לו כל פסטה קצרה שאוהבים ב-10 דקות עבודה!
  • רום מילשטיין
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    599
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 598.6 קק״ל 2394.4 קק״ל
    פחמימות 99.7 גרם 398.9 גרם
    שומן 13.9 גרם 55.4 גרם
    נתרן 2163.5 מ״ג 8654.2 מ״ג
    חלבון 17.8 גרם 71.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.3 מ״ג 53.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 40.3 מ״ג 161.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    599
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 598.6 קק״ל 2394.4 קק״ל
    פחמימות 99.7 גרם 398.9 גרם
    שומן 13.9 גרם 55.4 גרם
    נתרן 2163.5 מ״ג 8654.2 מ״ג
    חלבון 17.8 גרם 71.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.3 מ״ג 53.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 40.3 מ״ג 161.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

אורקייטה או בתרגום פשוט לאיטלקית, אוזניים קטנות, זוהי פסטה שמקורה בפוליה שבאיטליה וצורתה כשל אוזניים קטנות!

הפסטה הזו טרייה, אך נטולת ביצים מה שהופך את ההכנה שלה בבית למעט יותר קשה. הבצק שלה יבש וצריך לעבוד במהירות כדי ליצור את הצורה המיוחלת. איך יוצרים את הצורה? מגלגלים את הבצק לנחש דק-דק ובעזרת סכין חותכים את קצה לפיסה קטנטונת ועם החלק הלא משונן של הסכין “מגליצ’ים” את הסכין על הבצק, הופכים, ומתקבלת לה צורה נפלאה של אורקייטה. סרטון מדויק של אופן הכנת הפסטה תוכלו לראות ממש >> כאן


כשתגיעו יום אחד לפוליה תוכלו לראות את הזקנות המקומיות יושבות ומכינות במלוא המרץ את הפסטה המיוחדת הזו. את האוריקייטה אוכלים באיטליה עם רוטב אחד – רוטב ברוקולי! את המליחות והאוממי הרוטב מקבל מפילטים של אנשובי, שום ופפרונצי’ני (פלפלים חריפים קטנטנים).

זו מנה מאוד פשוטה להכנה ואפשר לשדך כל פסטה קצרה שאוהבים.

מי שעיקם את הפרצוף על האנשובי, אז אני יכולה להרגיע אתכם שמלבד אוממי ומליחות מעולה, לא מרגישים את האנשובי והוא לא הופך את הרוטב לרוטב “דגי”. אני ממש ממליצה לא להשמיט את המרכיב הזה מהפסטה שלכם. זה עושה את כל ההבדל!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מפרידים ראש ברוקולי שלם לפרחים ומניחים בסיר גדול, מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומבשלים עד שהברוקולי רך לגמרי. אבל באמת רך, ככה שאפשר להפוך את הברוקולי למשחה בלחיצה קטנה.
  2. מסננים את הברוקולי מהמים לתוך סיר אחר (כלומר אנחנו רוצים לשמור את מי בישול הברוקולי) ומניחים בצד לרגע.
  3. במחבת גדולה, מחממים שמן זית, מוסיפים את שיני השום הקצוצות, צ’ילי טרי קצוץ דק או פרוס לפרוסות (מה שבא לכם) ובאיזו כמות שאתם אוהבים.
  4. מוסיפים 6 פילטים של אנשובי איכותי ומטגנים עד שהאנשובי נמס כמעט לגמרי.
  5. מוסיפים את הברוקולי ובעזרת כף עץ מעט מועכים את הברוקולי ככה שכך העיסה תהפוך לרוטב, אם חסרים נוזלים מוסיפים ממיי הבישול של הברוקולי ששמרנו בצד.

    בעזרת כף עץ מועכים את הברוקולי למשחה אחידה. צילום: רום מילשטיין
    בעזרת כף עץ מועכים את הברוקולי למשחה אחידה. צילום: רום מילשטיין

  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך עם מלח ופלפל או עוד פלפל חריף, אפשר גם להוסיף שבבי צ’ילי יבש.
  7. מכינים פסטה קצרה (עדיף כמובן אורקייטה אבל אפשר גם פסטה קונכיות שאוספת יפה את הרוטב) לפי הוראות היצרן בתוך מי הברוקולי ששמרנו בצד, מסננים ומוסיפים את הפסטה אל מחבת הברוקולי.

    פסטה בצורת אורקייטה. צילום: רום מילשטיין
    פסטה בצורת אורקייטה. צילום: רום מילשטיין

  8. מגישים בצלחות הגשה אישיות יחד עם גבינת פיקורינו מגורדת מעל (גם פרמזן תעשה את העבודה נפלא).

    מגרדים פקורינו ומגישים. צילום: רום מילשטיין
    מגרדים פקורינו ומגישים. צילום: רום מילשטיין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מפוליה באהבה: אורקייטה איי ברוקולי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות