מפרום טבעוני

המאכל הטריפוליטאי הקלאסי והאהוב בגרסה טבעונית נהדרת! מפרום תפוחי אדמה וטופו, ברוטב עגבניות עשיר ומתובל. ארוחת צהריים או ערב משביעה ומאוזנת והכי ביתית שיש
המאכל הטריפוליטאי הקלאסי והאהוב בגרסה טבעונית נהדרת! מפרום תפוחי אדמה וטופו, ברוטב עגבניות עשיר ומתובל. ארוחת צהריים או ערב משביעה ומאוזנת והכי ביתית שיש
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    376
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 376.4 קק״ל 2258.6 קק״ל
    פחמימות 8.9 גרם 53.4 גרם
    שומן 37.1 גרם 222.6 גרם
    נתרן 155.2 מ״ג 931.3 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 7.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.3 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.4 מ״ג 176.5 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 379.2 מ״ג 2275.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    376
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 376.4 קק״ל 2258.6 קק״ל
    פחמימות 8.9 גרם 53.4 גרם
    שומן 37.1 גרם 222.6 גרם
    נתרן 155.2 מ״ג 931.3 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 7.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.3 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.4 מ״ג 176.5 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 379.2 מ״ג 2275.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

מפרום

בלילה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דקות. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות ומים רותחים לגובה כ-4-5 ס”מ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הכוסברה.
  2. בינתיים מכינים את המפרום: חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ-2.5 ס”מ. מכינים “סנדוויצ’ים” - שמים פרוסת טופו חומוס בין שתי פרוסות תפוח אדמה. מערבבים בקערה את מרכיבי הבלילה.

    חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ-2.5 ס"מ ושמים פרוסת טופו חומוס בין שתי פרוסות תפוח אדמה. צילום: שניר גואטה
    חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ-2.5 ס”מ ושמים פרוסת טופו חומוס בין שתי פרוסות תפוח אדמה. צילום: שניר גואטה

  3. מחממים שמן במחבת. טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.

    טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים עד להזהבה. צילום: שניר גואטה
    טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים עד להזהבה. צילום: שניר גואטה

  4. מעבירים את המפרום לרוטב ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים, והרוטב מסמיך. מדי פעם שמים את הרוטב על המפרום.

    מעבירים לרוטב ומבשלים 30 דקות. צילום: שניר גואטה
    מעבירים לרוטב ומבשלים 30 דקות. צילום: שניר גואטה

  5. מפזרים את הכוסברה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מפרום טבעוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות