מפתיע וטעים – קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז

טעים וצמחוני, וקל להכנה. קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז היא מנה פשוטה להכנה וטעימה מאוד שמכינים ברגע ואוכלים בהנאה צרופה
טעים וצמחוני, וקל להכנה. קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז היא מנה פשוטה להכנה וטעימה מאוד שמכינים ברגע ואוכלים בהנאה צרופה
  • גלי סיל
שמרו
כשר
27 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    433
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 433.4 קק״ל 866.9 קק״ל
    פחמימות 29.5 גרם 59.1 גרם
    שומן 31.9 גרם 63.7 גרם
    נתרן 1676.2 מ״ג 3352.4 מ״ג
    חלבון 12.2 גרם 24.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.2 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 183.3 מ״ג 366.5 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 236.0 מ״ג 472.0 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    433
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 433.4 קק״ל 866.9 קק״ל
    פחמימות 29.5 גרם 59.1 גרם
    שומן 31.9 גרם 63.7 גרם
    נתרן 1676.2 מ״ג 3352.4 מ״ג
    חלבון 12.2 גרם 24.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.2 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 183.3 מ״ג 366.5 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 236.0 מ״ג 472.0 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

בשנים האחרונות גיליתי יותר ויותר את יתרונות הטופו, אחד מהדברים האהובים עליי בחומר גלם זה הוא הניטרליות שלו והיכולת שלו לספוג טעמים.

בואו נכין מנה טעימה שבה נהפוך את הטופו לכוכב, באמצעות שימוש ברטבי מזרח ומערב, מקצאפ ויאמאסה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
27 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

טופו


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז ולאחר מכן מבשלים עם מים ומלח כ-20 דקות על אש קטנה עד שהאורז רך ומוכן.
  2. נותנים לאורז להתקרר מעט עם מכסה סגור ומגבת מעל הסיר.
  3. לאחר כ-10 דקות מערבבים בקערה חומץ, סוכר ושמן שומשום, את התערובת שופכים לתוך סיר האורז ומערבבים, זה נותן טעם לאורז שישתלב מעולה עם הטופו.
  4. מכינים את הטופו: מצפים בקערה את קוביות הטופו עם הקורנפלור ומעבירים לסיר שטוח לטיגון עם שמן זית.
  5. מטגנים עד להזהבה קלה ולאחר מכן מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  6. בינתיים שופכים לאותו הסיר את כל הרטבים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים עד להסמכה קלה.
  7. מוסיפים את קוביות הטופו והשומשום ומערבבים עד לציפוי מלא של הטופו.
  8. במחבת קטנה נפרדת מטגנים שום כתוש עם כף שמן זית , עד להזהבה קלה. כאשר מוכן שופכים לתוך הסיר עם הטופו ומערבבים.
  9. מגישים בצלחת שטוחה לצד האורז הלבן ובתיאבון!

    קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז
    קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז. צילום: גלי סיל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      הי מיכל. המנה עצמה טבעונית, כל עוד כל המרכיבים בה טבעוניים. לגבי הרטבים, יש לבדוק את המרכיבים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות