סנו רקע

מצרפת באהבה: גאלט ירקות כפרי

גאלט ירקות כפרי - מאפה צרפתי קלאסי המורכב משכבת בצק פריך איכותי שמכינים בצ'יק ומילוי בטטה, זוקיני וגבינת פטה עדינה
גאלט ירקות כפרי - מאפה צרפתי קלאסי המורכב משכבת בצק פריך איכותי שמכינים בצ'יק ומילוי בטטה, זוקיני וגבינת פטה עדינה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1863
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1863.2 קק״ל 1863.2 קק״ל
    פחמימות 290.1 גרם 290.1 גרם
    שומן 215.7 גרם 215.7 גרם
    נתרן 1252.8 מ״ג 1252.8 מ״ג
    חלבון 138.2 גרם 138.2 גרם
    סיבים תזונתיים 122.2 גרם 122.2 גרם
    שומן רווי 113.4 גרם 113.4 גרם
    כולסטרול 113.4 מ״ג 113.4 מ״ג
    סידן 195.0 מ״ג 195.0 מ״ג
    ברזל 116.8 מ״ג 116.8 מ״ג
    אשלגן 622.1 מ״ג 622.1 מ״ג
    אבץ 115.7 מ״ג 115.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1863
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1863.2 קק״ל 1863.2 קק״ל
    פחמימות 290.1 גרם 290.1 גרם
    שומן 215.7 גרם 215.7 גרם
    נתרן 1252.8 מ״ג 1252.8 מ״ג
    חלבון 138.2 גרם 138.2 גרם
    סיבים תזונתיים 122.2 גרם 122.2 גרם
    שומן רווי 113.4 גרם 113.4 גרם
    כולסטרול 113.4 מ״ג 113.4 מ״ג
    סידן 195.0 מ״ג 195.0 מ״ג
    ברזל 116.8 מ״ג 116.8 מ״ג
    אשלגן 622.1 מ״ג 622.1 מ״ג
    אבץ 115.7 מ״ג 115.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

הברשה וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, המלח, אבקת האפייה והחמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית יבשה.
  2. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.
  3. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, מקבצים לדיסקית, מניילנים בסנו סושי- ניילון נצמדומעבירים לקירור למשך שעה לפחות.

    גאלט ירקות כפרי 2
    מכינים את הבצק, מניילנים ומעבירים לקירור. צילום: שי נייבורג

  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
  5. מכינים את הירקות: מסדרים על התבנית את פרוסות הבטטה בשכבה אחת. יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים במשך 15 דקות. מצננים מעט.
  6. מרכיבים את הגאלט: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ ועובי של כ-3 מ”מ. מעבירים יחד עם נייר האפייה התחתון לתבנית.

    גאלט ירקות כפרי 4
    מרדדים את הבצק. צילום: שי נייבורג

  7. מפזרים במרכז את גבינת הפטה, ומסדרים מעל את הבטטה והזוקיני. משאירים שוליים נקיים של כ-5 ס”מ.

    גאלט ירקות כפרי 4
    מסדרים את הירקות והגבינה במרכז הבצק. צילום: שי נייבורג

  8. מקפלים את השוליים הנקיים מעל הירקות ומהדקים.

    גאלט ירקות כפרי 5
    מקפלים את השוליים ומהדקים בעדינות. צילום: שי נייבורג

  9. מברישים את השוליים בביצה טרופה ואופים את הגאלט במשך כ-30 דקות או עד שהוא מזהיב.
  10. מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

    גאלט ירקות כפרי 6
    אופים ומגישים! צילום: שי נייבורג

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מצרפת באהבה: גאלט ירקות כפרי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות