מרנג עם פירות יער ותותים

איילת הירשמן מכינה קינוח משגע ללא גלוטן - מרנג עם פירות יער ותותים שמכינים בקלי קלות. והבונוס? הקינוח מתאים בדיוק לאירוח בחג הפסח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-25 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    8

מצרכים

מרנג

פירות

אופן הכנה

  1. מכינים את המרנג: מחממים את התנור ל-120 מעלות. מניחים את התבנית בקוטר 24 ס”מ על גבי נייר האפייה ומציירים עיגול. הופכים את נייר האפייה ומשמנים בחמאה.
  2. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את אבקת הסוכר, כף אחר כף. ממשיכים להקציף במשך 7-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב מאוד ובוהק. מסירים את הקערה מהמערבל.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל, החומץ והקורנפלור ומערבלים בכמה תנועות קצרות.
  4. מניחים את הקצף בגבולות העיגול ומשטחים קלות במרית, כדי שבמרכז ייווצר שקע קטן והשוליים יהיו גבוהים יותר.
  5. אופים בתנור החם במשך שעתיים, בלי לפתוח את התנור. המרנג מוכן כשהוא יבש לגמרי. מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו לצינון במשך שעה נוספת, במהלכה המרנג קורס במרכז לעתים קרובות, וזה בסדר גמור.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור. מחלצים את המרנג מהתבנית ומקלפים בעדינות את נייר האפייה. אפשר להגיש מיד ואפשר לשמור עד יומיים במקום אטום מלחות, או להניח על מעמד וצלחת הגשה ולכסות היטב ובזהירות, כדי לא לשבור את המרנג.
  7. מכינים את הפירות: מניחים את כל הפירות ואת המים במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים או בסיר רחב, מוסיפים את הסוכר ומחממים על להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 7-5 דקות, עד שהפירות מתרככים ובסיר נוצר רוטב. מכבים את הלהבה ומצננים.
  8. מניחים על המרנג את פירות היער המבושלים ומטפטפים מהרוטב. מגישים מיד.

הערות

  • אפשר להשתמש בפטל, תותים או אוכמניות, או שילוב של כולם, ואפשר גם בדובדבני אמרנה איטלקיים בסירופ
  • אם משתמשים בדובדבני אמרנה הממותקים, מפחיתים מכמות הסוכר
  • אפשר להוסיף למתכון 1 כפית מי ורדים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2119.1 קק״ל 2119.1 קק״ל
פחמימות 80.1 גרם 80.1 גרם
שומן 2.4 גרם 2.4 גרם
נתרן 1254.1 מ״ג 1254.1 מ״ג
חלבון 44.5 גרם 44.5 גרם
סיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 0.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 65.6 מ״ג 65.6 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 1.3 מ״ג
אשלגן 875.0 מ״ג 875.0 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 0.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody