
מרענן ומושחת: קוקילידה בריוש קרמל עם עוגיות שוקולד צ’יפס
ללקק את האצבעות: קבלו מתכון להכנה פשוטה של קוקילידה בריוש קרמל מופלאה ופריכה עם שוקולד צ'יפס, ממולאת בגלידה תוצרת בית בטעם קרמל מלוח
ללקק את האצבעות: קבלו מתכון להכנה פשוטה של קוקילידה בריוש קרמל מופלאה ופריכה עם שוקולד צ'יפס, ממולאת בגלידה תוצרת בית בטעם קרמל מלוח
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4540.5 קק״ל 4540.5 קק״לפחמימות 655.8 גרם 655.8 גרםשומן 204.5 גרם 204.5 גרםנתרן 1848.5 מ״ג 1848.5 מ״גחלבון 50.7 גרם 50.7 גרםסיבים תזונתיים 13.8 גרם 13.8 גרםשומן רווי 121.7 גרם 121.7 גרםכולסטרול 617.9 מ״ג 617.9 מ״גסידן 295.6 מ״ג 295.6 מ״גברזל 24.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 3298.6 מ״ג 3298.6 מ״גאבץ 8.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 8 שעות
-
קלוריות4541
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4540.5 קק״ל 4540.5 קק״לפחמימות 655.8 גרם 655.8 גרםשומן 204.5 גרם 204.5 גרםנתרן 1848.5 מ״ג 1848.5 מ״גחלבון 50.7 גרם 50.7 גרםסיבים תזונתיים 13.8 גרם 13.8 גרםשומן רווי 121.7 גרם 121.7 גרםכולסטרול 617.9 מ״ג 617.9 מ״גסידן 295.6 מ״ג 295.6 מ״גברזל 24.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 3298.6 מ״ג 3298.6 מ״גאבץ 8.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
שתי עוגיות פריכות ופאדג’יות ובתוכן גלידה קרה יוצרים בסינרגיה מושלמת את הכריך המשגע והמתוק הזה שנקרא קוקילידה, שמתאים במיוחד לימי הקיץ החמים שבאים אלינו לטובה. הכינו עבור הילדים, עבור האורחים ובעיקר כנשנוש מתוק וטעים עבור עצמכם. בתיאבון!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 8 שעות | קלוריות 4541 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים


גלידה בריוש קרמל
-
2מיכלים או 500 מ"ל רוטב שמנת עם קרמל מלוח יטבתה 9%
-
1פחית או 400 גרם חלב מרוכז
עוגיות
-
150 גרם חמאהרכה מאוד
-
3/4כוס או 100 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
1 3/4כוסות או 245 גרם קמח לבן
-
1/4כוס או 35 גרם אבקת קקאו
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
250 גרם שוקולד צ’יפס

אופן הכנה
- מכינים את הגלידה: מערבבים בקערה את החלב המרוכז עם רוטב השמנת קרמל לתערובת אחידה.
- מעבירים את הנוזל לתבנית ומקפיאים במשך 6 שעות לפחות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את העוגיות: מערבבים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל והביצה.
- מערבבים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מוסיפים לתערובת ולשים מעט.
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס לקבלת בצק רך.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף גלידה עורמים ערמות במרחקים שווים.
- אופים את העוגיות במשך 10-12 דקות, עד שמתייצבות. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
- מרכיבים את הקוקילידה: מניחים מעל עוגייה כדור גלידה, סוגרים עם עוגייה נוספת כמו כריך ומגישים מיד.
קוקילידה ביתית וטעימה במיוחד. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן
אופן הכנה
- מכינים את הגלידה: מערבבים בקערה את החלב המרוכז עם רוטב השמנת קרמל לתערובת אחידה.
- מעבירים את הנוזל לתבנית ומקפיאים במשך 6 שעות לפחות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את העוגיות: מערבבים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל והביצה.
- מערבבים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מוסיפים לתערובת ולשים מעט.
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס לקבלת בצק רך.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף גלידה עורמים ערמות במרחקים שווים.
- אופים את העוגיות במשך 10-12 דקות, עד שמתייצבות. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
- מרכיבים את הקוקילידה: מניחים מעל עוגייה כדור גלידה, סוגרים עם עוגייה נוספת כמו כריך ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן