מרציפן פטנט של קרין גורן. אנחנו מאוהבים!

מרציפן פטנט על בסיס שקדים טחונים וסירופ סוכר: המרציפן שמתקבל נוח לעיצוב ומתאים לשימושים רבים, מקישוט של עוגות עד ממתקי ביס שאפשר לתת במתנה
מרציפן פטנט על בסיס שקדים טחונים וסירופ סוכר: המרציפן שמתקבל נוח לעיצוב ומתאים לשימושים רבים, מקישוט של עוגות עד ממתקי ביס שאפשר לתת במתנה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    5177
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5176.8 קק״ל 5176.8 קק״ל
    פחמימות 660.4 גרם 660.4 גרם
    שומן 250.6 גרם 250.6 גרם
    נתרן 44.6 מ״ג 44.6 מ״ג
    חלבון 107.6 גרם 107.6 גרם
    סיבים תזונתיים 66.0 גרם 66.0 גרם
    שומן רווי 49.0 גרם 49.0 גרם
    כולסטרול 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סידן 1224.7 מ״ג 1224.7 מ״ג
    ברזל 27.1 מ״ג 27.1 מ״ג
    אשלגן 4195.2 מ״ג 4195.2 מ״ג
    אבץ 18.3 מ״ג 18.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    5177
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5176.8 קק״ל 5176.8 קק״ל
    פחמימות 660.4 גרם 660.4 גרם
    שומן 250.6 גרם 250.6 גרם
    נתרן 44.6 מ״ג 44.6 מ״ג
    חלבון 107.6 גרם 107.6 גרם
    סיבים תזונתיים 66.0 גרם 66.0 גרם
    שומן רווי 49.0 גרם 49.0 גרם
    כולסטרול 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סידן 1224.7 מ״ג 1224.7 מ״ג
    ברזל 27.1 מ״ג 27.1 מ״ג
    אשלגן 4195.2 מ״ג 4195.2 מ״ג
    אבץ 18.3 מ״ג 18.3 מ״ג
    סגור

ככה מכינים מרציפן ביתי בלי להוציא את מטחנת הבשר מהארון ובלי לחלוט-לקלף-לייבש  שקדים: פשוט מעבדים במיקסר שקדים טחונים קנויים עם סירופ סוכר חם.  המרציפן שמתקבל נוח לעיצוב ומתאים לשימושים רבים, מקישוט של עוגות ועד הכנה של ממתקי ביס שאפשר לתת במתנה. הכי טעימים בעיניי הם כדורי המרציפן המצופים בשוקולד, שכדי ליצור ולקשט אותם לא תצטרכו אף כלי מיוחד – אבל אפשר גם לעצב ממתקים בתבנית אישית עם הטבעה או לקלוע חלות מרציפן (ממש כמו אלה שקונים בסופר)…

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרציפן

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה שמים שקדים טחונים, תמצית שקדים ומיץ לימון.
  2. בסיר גדול מחממים סוכר ומים תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 5 דקות מבלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך מעט (121 מעלות, אם מתעקשים להשתמש במדחום סוכר). מסירים מהאש.
  3. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוזגים לאט את הסירופ הלוהט פנימה (בזהירות, חם!) תוך כדי עיבוד. ממשיכים לעבד במהירות נמוכה 5 דקות, עד שהתערובת מתגבשת למרקם של בצק פריך.
  4. מוציאים מהמיקסר ומאחדים בידיים למרציפן גמיש ומבריק. הוא אמור להיות מעט דביק (הוא עוד יתייבש ויתגבש בהמשך), אבל אם הוא דביק מדי - לשים אותו כמה שניות עם מעט אבקת סוכר. אם המרציפן דווקא יבש - לשים אותו כמה שניות בידיים שהורטבו במים או במיץ לימון.
  5. המרציפן מוכן! אפשר לשמור אותו עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר לשימוש מאוחר יותר, או מיד לעצב לממתקי מרציפן לפי ההוראות הבאות.
  6. מגלגלים את המרציפן לכדורים בגודל הרצוי (שומרים את שאר המרציפן בינתיים עטוף בניילון כי הוא מתייבש בצ’יק. אם הוא כבר התחיל להתייבש, לשים אותו בידיים רטובות במעט מיץ לימון או מים).

    כל הדברים היפים שאפשר להכין ממרציפן
    כל הדברים היפים שאפשר להכין ממרציפן

  7. ליצירת כדורי מרציפן מצופים שוקולד: ממיסים 200 גרם שוקולד מריר. נועצים קיסם בכדור מרציפן ובעזרת הקיסם מרימים וטובלים בשוקולד. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושולפים את הקיסם החוצה. מקפיאים 5 דקות להתקשות השוקולד ומעבירים לצלחת הגשה.
  8. למרציפן עם דוגמא מוטבעת: לוחצים כל כדור לתחתית של תבנית אישית עם הטבעה/ הבלטה (אפשר לגלגל את המרציפן במעט אבקת סוכר קודם, כדי שלא יידבק).
  9. לצמת מרציפן מושחמת: מגלגלים 3 כדורים ל”נקניקים” שווים וקולעים יחד לצמה. מועכים מעט. חורכים לקבל גוון שחום קל מלמעלה, בעזרת ברנר או בתנור שחומם מראש למצב גריל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרציפן פטנט של קרין גורן. אנחנו מאוהבים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות