מרק בטטה פיקנטי עם שיבולת שועל

חורף חם מביא איתו מרקים סמיכים, טעימים ומלאים כל טוב. מרק בטטה פיקנטי הוא בדיוק מרק כזה, טעים להפליא, קטיפתי ומלא בריאות.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים בטטות וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  2. קוצצים דק בצל. מגרדים גס גזר בפומפיה.
  3. מחממים סיר בינוני על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן.
  4. מוסיפים בצל וגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך.
  5. מוסיפים כמון ושבבי צ’ילי ומטגנים כדקה, עד שעולה ריח.
  6. מוסיפים בטטות, מים, רוטב סויה וסוכר ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטה רכה.
  8. מוסיפים שיבולת שועל ומבשלים כ-7 דקות, עד ששיבולת השועל מבושלת.
  9. מרסקים את המרק בבלנדר מוט חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מחלקים מרק לקערות. מניחים מעל כפית גדושה של יוגורט ומפזרים עירית.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 79.4 קק״ל 476.2 קק״ל
פחמימות 11.4 גרם 68.2 גרם
שומן 1.7 גרם 10.4 גרם
נתרן 101.6 מ״ג 609.8 מ״ג
חלבון 3.4 גרם 20.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.9 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 6.0 גרם
כולסטרול 4.5 מ״ג 27.0 מ״ג
סידן 80.6 מ״ג 483.6 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 3.3 מ״ג
אשלגן 293.7 מ״ג 1762.1 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody