מרק בשר והלוואי שירד כבר גשם!

איילת ונציה מריחה כבר את הסתיו ומבשלת מרק בשר עשיר בירקות שורש ובתבלינים שיוצרים עושר של טעמים. מרק הופך שהופך בקלות לתבשיל אם מפחיתים בנוזלים
  • איילת ונציה מישר
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

כשמתחילים עננים אפורים בשמיים וקצת טפטופים, כאן על הר בקציר, אנחנו מיד מרגישים שהנה חורף.

ככה זה כשגרים גבוה, הקור מגיע אלינו מהר יותר, והדרך הכי פשוטה להתחמם כשקר זה עם מרק.

ואם כבר מרק, אז שתהיה ארוחה שלמה בצלחת.

הסיבה שאני אוהבת ארוחות שלמות בצלחת זה כי הן הופכות את הבישול לפשוט יותר. במקום להכין כמה מנות יחד, כדי שתצא ארוחה מזינה שיש בה גם חלבון וגם ירקות וגם פחמימות וגם שומן, מכינים הכול בסיר או תבנית אחת. זה חוסך זמן וזה חוסך כלים.

ואנחנו שחיים בעולם כל כך אינטנסיבי עם כל כך הרבה דרישות מעצמנו, צריכים למצוא איך גם לבשל טעים, גם לבשל מזין, גם לבלות זמן איכות עם הילדים ועם עצמנו, גם לעבוד וליצור לעצמנו קריירה משמעותית, גם להיות מסוגלים לנהל מערכות יחסים עמוקות, גם לשלוט בכל הטכנולוגיות וגם לצלם תמונה אחת לפחות מאיזה ריזורט מפנק באיזה אי בעולם.

וואלה. קשוח.

הרבה פעמים אני פוגשת הורים ואנשים שהמקום הראשון שהם מוותרים בו זה בבישול.

אז יאכלו בחוץ. או יקנו אוכל מוכן. או יכינו איזה פיצה פיתה או ישקיעו ויחממו שניצל שמגיע בשקית עם כל מיני מייצבים, משמרים וחומרים לא מזוהים.

העיקר לא לצאת מהמירוץ.

ואני אומרת דווקא ההיפך. הנה החגים. הם מאלצים אותנו לעצור שנייה. הם ההזדמנות שלנו לחזור קצת הביתה, להיכנס למטבח ולבשל. לגלות כמה זה יכול להיות פשוט. קל. לא דורש יותר מדי.

כמה חומרי גלם שתמיד נמצאים בהישג יד, סיר אחד, תערובת תבלינים וקצת סבלנות. והנה, יש לנו מנה שהיא ארוחה שלמה.

המתכון של היום הוא מרק שיכול בקלות להפוך להיות תבשיל קדירה (אם מפחיתים בכמות הנוזלים). מומלץ להכין יום קודם כדי שטעמיו ישתבחו.

יש בו בשר שייטל שבדר”כ מתאים למנות מוקפצות ובישול קצר אבל מתגלה במלוא טעמיו גם בבישולי קדירה.

יש בו מגוון של ירקות - בצל, גזר ותפוחי אדמה. אפשר לגוון, להוסיף כרישה, ארטישוק ירושלמי, דלעת או בטטה. ואפשר לוותר למשל על תפוחי האדמה.

ויש בו תערובת אחת שמייצרת את עושר הטעמים. איך? כי היא כבר ערבוב מאד מאוזן של פפריקה, כמון, עשבי תיבול עם קראנצ’יות מיוחדת של גרגירי חרדל.

שימו לב שקיימות מגוון תערובות תבלינים שנקראות “פילדלפיה”. בחלקן לא מפורטים כל המרכיבים ובחלקן יש תוספת סוכרים. תבחרו תערובות שהן נקיות מסוכר ומתוספים וכאלה שרשום עליהן בדיוק מה הן מכילות.

בואו לבקר אותי בחנות התבלינים של איילת ולרכוש לעצמכם תערובות תבלינים נהדרות.

צילום: איילת ונציה מישר

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר עמוק שמן זית ומוסיפים בצל, מטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים קוביות בשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהן משחימות.
  3. מוסיפים תבלינים ורסק עגבניות ומערבבים היטב עד שקוביות הבשר מכוסות בתבלינים.
  4. מוסיפים גזרים ונוזלים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים למשך שעתיים.
  6. טועמים. מתקנים תיבול. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים שעה נוספת.

עשינו לכם חשק למרק? הנה עוד כמה מתכונים -

מתכון מרק בצל עם גבינה וטוסטים של איילת הירשמן

מתכון מרק דלעת ערמונים של אהרוני

מתכון מרק חרירה מהיר של רחלי קרוט

 

הערות

  • אם רוצים שהתבשיל יהיה קדירה ולא מרק מוסיפים נוזלים רק עד לכיסוי הבשר

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 276.3 קק״ל 1658.1 קק״ל
פחמימות 8.5 גרם 51.2 גרם
שומן 13.6 גרם 81.7 גרם
נתרן 1170.2 מ״ג 7021.4 מ״ג
חלבון 30.0 גרם 179.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.8 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 7.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 47.3 מ״ג 283.9 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 5.2 מ״ג
אשלגן 392.8 מ״ג 2356.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody