מרק כתום בניחוח אסייתי

מרק כתום קטיפתי עם שפע ירקות כתומים ושדרוג אסייתי – שום, ג'ינג'ר וקרם קוקוס. מבשלים וטוחנים למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט חזק ומקצועי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים גס את הבצל, הדלורית, הבטטות והגזרים.
  2. בקוצץ הקטן של הבלנדר, קוצצים את שיני השום ואת הג’ינג’ר. אם משתמשים בלמון גראס, קוצצים דק את החלק הלבן (בחלק הירוק אפשר להשתמש בתה).
  3. בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.
  4. מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה.
  5. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.
  6. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את הירקות למרקם חלק ואחיד.
  7. מעלים שוב לרתיחה, מוסיפים את קרם הקוקוס ואת השמנת המתוקה ומבשלים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

צילום: שני הלוי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 194.4 קק״ל 1555.1 קק״ל
פחמימות 9.1 גרם 72.4 גרם
שומן 17.2 גרם 137.7 גרם
נתרן 453.5 מ״ג 3628.4 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 15.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.9 גרם
שומן רווי 11.3 גרם 90.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 30.5 מ״ג 244.1 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 297.2 מ״ג 2377.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody