רקע דוד משה

מרק כתום חורפי של דלעת, גזר והפתעה של תפוזים

מרק כתום חורפי שמכינים מדלעת, גזר ותפוח אדמה בתוספת קיק של מיץ תפוזים שמעניק למנה ניחוח מיוחד שרק מביני עניין יזהו!
מרק כתום חורפי שמכינים מדלעת, גזר ותפוח אדמה בתוספת קיק של מיץ תפוזים שמעניק למנה ניחוח מיוחד שרק מביני עניין יזהו!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 139.3 קק״ל 696.6 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 85.7 גרם
    שומן 6.1 גרם 30.7 גרם
    נתרן 814.2 מ״ג 4071.2 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 9.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.9 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 45.7 מ״ג 228.5 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 548.3 מ״ג 2741.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 139.3 קק״ל 696.6 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 85.7 גרם
    שומן 6.1 גרם 30.7 גרם
    נתרן 814.2 מ״ג 4071.2 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 9.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.9 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 45.7 מ״ג 228.5 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.1 מ״ג
    אשלגן 548.3 מ״ג 2741.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ במשך 5-6 דקות להזהבה.
  2. מוסיפים את השום ואת הג’ינג’ר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
  3. קולפים את הדלעת, הגזר ותפוח האדמה וחותכים לקוביות בינוניות.

    מרק כתום חורפי 1
    חותכים את הגזר לקוביות בינוניות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  4. מוסיפים לסיר את הדלעת, הגזר ואת תפוח האדמה, מתבלים לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים לסיר את המים ואת מיץ התפוזים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-25 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
  7. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון למחית חלקה, טועמים ומתקנים את התיבול.
  8. מפזרים עלי כוסברה ומגישים עם לחם טוב.

    מרק כתום חורפי 2
    מרק כתום חורפי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק כתום חורפי של דלעת, גזר והפתעה של תפוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    עירית

    יצא כל כך טעים!!! הכנתי קרוטונים מחלת השבת פשוט ארוחת מלכים

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה! נשמע כמו ארוחת מלכים

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה גליה, נשמח אם תנסי ותספרי לנו איך יצא.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות