מרק כתום טבעוני עם קרם קוקוס

אולגה טוכשר עם מתכון מושלם של מרק כתום טבעוני בסגנון אסיאתי - מוסיפים רוטב סויה וקרם קוקוס ונוסעים למזרח בלי לארוז מזוודה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
  2. קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה, תפוח האדמה והגזרים.
  3. מחממים את שני סוגי השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מתבלים בקארי וכורכום ומערבבים.
  4. מוסיפים לסיר את הבטטות, הגזרים ותפוח האדמה ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים לסיר את המים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות, או עד שהירקות מתרככים.
  6. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך - בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מדללים במי הבישול עד לקבלת מרקם רצוי.
  7. מוסיפים את רוטב הסויה וקרם הקוקוס וממשיכים לטחון עוד חצי דקה. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  8. מגישים מיד עם קצת בוטנים קצוצים.

    מוסיפים קרם קוקוס. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים קרם קוקוס. צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 157.9 קק״ל 1263.3 קק״ל
פחמימות 17.1 גרם 136.9 גרם
שומן 7.6 גרם 61.1 גרם
נתרן 489.9 מ״ג 3919.3 מ״ג
חלבון 3.1 גרם 25.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 17.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 43.7 מ״ג 349.8 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 8.6 מ״ג
אשלגן 393.8 מ״ג 3150.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody