מרק כתום מטורף של דלעת, בטטה, גזר וערמונים
לא עוד מרק כתום שאתם מכירים, הערמונים שבמרק משדרגים את המנה בצורה מופלאה וגורמים לסמיכות וטעם משגע. בקיצור, מסוג המתכונים ששווה לכם לשמור
לא עוד מרק כתום שאתם מכירים, הערמונים שבמרק משדרגים את המנה בצורה מופלאה וגורמים לסמיכות וטעם משגע. בקיצור, מסוג המתכונים ששווה לכם לשמור
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.2 קק״ל 1639.1 קק״לפחמימות 43.6 גרם 261.3 גרםסוכר 16.9 גרם 101.6 גרםשומן 6.4 גרם 38.4 גרםנתרן 754.5 מ״ג 4526.7 מ״גחלבון 5.1 גרם 30.5 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.6 גרםשומן רווי 3.8 גרם 23.0 גרםכולסטרול 21.3 מ״ג 127.5 מ״גסידן 132.8 מ״ג 796.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 1073.7 מ״ג 6442.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות273
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.2 קק״ל 1639.1 קק״לפחמימות 43.6 גרם 261.3 גרםסוכר 16.9 גרם 101.6 גרםשומן 6.4 גרם 38.4 גרםנתרן 754.5 מ״ג 4526.7 מ״גחלבון 5.1 גרם 30.5 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.6 גרםשומן רווי 3.8 גרם 23.0 גרםכולסטרול 21.3 מ״ג 127.5 מ״גסידן 132.8 מ״ג 796.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 1073.7 מ״ג 6442.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 273 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון הסיר
מרק כתום
-
2 בצלים בינונייםקצוץ גס
-
4 גזרים בינונייםמקולפים ופרוסים גס
-
1 בטטה גדולהקלופה וחתוכה גס לקוביות
-
500 גרם דלעתללא קליפה, חתוכה גס לקוביות
-
150 גרם ערמונים בוואקום
-
4 שיני שוםקלופות
-
1 כף שורש ג’ינג’רמגורר
-
2 ליטר מים
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת לבישול 15%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפות דבש
הגשה
-
1 חופן ערמונים בוואקוםקצוצים
-
1 חופן עיריתקצוצה
אופן הכנה
- בסיר למרק מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן הזית עד להזהבה.
- מוסיפים גזרים, בטטות, דלעת, ערמונים, שום וג’ינג’ר. מערבבים 2-3 דקות עד לחריכה של הירקות.
- יוצקים לסיר מים ומבשלים על להבה גבוהה במשך 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מתבלים במלח, פלפל שחור, צ’ילי מתוק ודבש.
- שופכים לסיר את השמנת ומערבבים עד לאיחוד.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
אופן הכנה
- בסיר למרק מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן הזית עד להזהבה.
- מוסיפים גזרים, בטטות, דלעת, ערמונים, שום וג’ינג’ר. מערבבים 2-3 דקות עד לחריכה של הירקות.
- יוצקים לסיר מים ומבשלים על להבה גבוהה במשך 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מתבלים במלח, פלפל שחור, צ’ילי מתוק ודבש.
- שופכים לסיר את השמנת ומערבבים עד לאיחוד.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
הערות
- בהגשה ניתן להוסיף עירית וערמונים קצוצים למרק.
הערות
- בהגשה ניתן להוסיף עירית וערמונים קצוצים למרק.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אני אף פעם לא מבינה, בערך הקלורי זה למנה או ל100 גרם כאן
היי אולגה, הערך הקלורי הוא לפי מנה. כאן יש 6 מנות, אז כל מנה היא 278 קלוריות
נשמע שיוצא ממש מתוק. מבינה שצריך יד מרדכי אבל נראה לי שאני דווקא אוסיף חריף
היי אורנה, מרק כתום הוא לרוב יחסית מתוק, אבל יש כאן הרבה טעמים מנוגדים למתוק שהופכים את המרק למאוזן בטעמים (שמנת לבישול, ג’ינג’ר)
איך ניתן להפוך את המרק הכתום לפרווה?
מחליפים את השמנת לבישול בקרם קוקוס