מרק עדשים כתומות עם קינואה ואורז בנינג’ה פודי

כשבחוץ קר והגשם מטפטף, אין משהו שמחמם את הבטן כמו מרק חם. זהר לוסטיגר-בשן מכינה מרק עדשים כתומות משביע במיוחד עם קינואה, אורז ונענע יבשה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
  2. שמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר, בוחרים את בתכנית “בישול/צריבה” ומכוונים לעוצמה גבוהה וממתינים 4-5 דקות (הסיר ריק, זה לצורך חימום מוקדם).
  3. מוסיפים לסיר את השמן והבצל ומטגנים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, העדשים, האורז, הקינואה, הנענע ומים עד כיסוי. מערבבים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות.
  5. סוגרים עם מכסה סיר הלחץ, מוודאים שהשסתום העליון על מצב Seal ובוחרים מצב סיר לחץ על  עוצמה גבוהה וזמן בישול של 12 דקות. מפעילים את הסיר.
  6. בסיום הבישול משחררים את שסתום הלחץ ופותחים את הסיר. מוודאים שהאורז התרכך (אם לא אז מוסיפים זמן בישול בתוכנית “סיר לחץ” לעוד כ-5 דקות) ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 112.6 קק״ל 900.6 קק״ל
פחמימות 22.4 גרם 179.0 גרם
שומן 0.9 גרם 7.1 גרם
נתרן 580.2 מ״ג 4641.6 מ״ג
חלבון 5.5 גרם 44.3 גרם
סיבים תזונתיים 6.1 גרם 48.9 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 63.0 מ״ג 503.9 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 27.4 מ״ג
אשלגן 509.9 מ״ג 4079.5 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody