מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא שיחמם לכם את הבטן

שי-לי ליפא חולקת איתנו מתכון מושלם של מרק עדשים שמכינים בקלות ומגישים לכל המשפחה באהבה, ביום חורף או סתם כשבא להתפנק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

מרק

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ואת הסלרי. שוטפים היטב את העדשים ומסננים מהמים.
  2. מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
  3. מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
  4. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. קוצצים דק את העירית, אפשר עם מספריים לחיתוך עשבים. מחלקים מרק לקערות כמו הקערות המהממות האלה. ומפזרים את העירית מעל המרק.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 627.6 קק״ל 2510.6 קק״ל
פחמימות 85.4 גרם 341.6 גרם
שומן 15.8 גרם 63.2 גרם
נתרן 914.5 מ״ג 3657.8 מ״ג
חלבון 34.3 גרם 137.3 גרם
סיבים תזונתיים 41.2 גרם 164.8 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 138.8 מ״ג 555.2 מ״ג
ברזל 10.2 מ״ג 40.8 מ״ג
אשלגן 1621.5 מ״ג 6486.0 מ״ג
אבץ 3.2 מ״ג 12.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody