מרק פטריות וברוקולי מוקרם לחורף חם!

מרק פטריות וברוקולי עשיר במרקמים ובטעמים שיחמם לכם את ימי החורף והגשם הקרבים ויתן לכם סיבה ממש טובה להתכרבל בבית מתחת לפוך
מרק פטריות וברוקולי עשיר במרקמים ובטעמים שיחמם לכם את ימי החורף והגשם הקרבים ויתן לכם סיבה ממש טובה להתכרבל בבית מתחת לפוך
  • יעל טל
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    669
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 668.5 קק״ל 3342.4 קק״ל
    פחמימות 58.9 גרם 294.5 גרם
    שומן 37.6 גרם 188.0 גרם
    נתרן 1255.2 מ״ג 6276.1 מ״ג
    חלבון 38.4 גרם 192.2 גרם
    סיבים תזונתיים 31.9 גרם 159.3 גרם
    שומן רווי 20.2 גרם 101.2 גרם
    כולסטרול 8.0 מ״ג 40.2 מ״ג
    סידן 597.1 מ״ג 2985.4 מ״ג
    ברזל 11.1 מ״ג 55.7 מ״ג
    אשלגן 3830.2 מ״ג 19151.0 מ״ג
    אבץ 9.9 מ״ג 49.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    669
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 668.5 קק״ל 3342.4 קק״ל
    פחמימות 58.9 גרם 294.5 גרם
    שומן 37.6 גרם 188.0 גרם
    נתרן 1255.2 מ״ג 6276.1 מ״ג
    חלבון 38.4 גרם 192.2 גרם
    סיבים תזונתיים 31.9 גרם 159.3 גרם
    שומן רווי 20.2 גרם 101.2 גרם
    כולסטרול 8.0 מ״ג 40.2 מ״ג
    סידן 597.1 מ״ג 2985.4 מ״ג
    ברזל 11.1 מ״ג 55.7 מ״ג
    אשלגן 3830.2 מ״ג 19151.0 מ״ג
    אבץ 9.9 מ״ג 49.3 מ״ג
    סגור

מזג האויר קריר, מחשיך מוקדם ולכם מתחשק משהו להתכרבל איתו. יש לנו הצעת הגשה ליום הזה. מרק ברוקולי ופטריות מוקרם ומפנק. יש בו את כל מה שאתם צריכים, עכשיו חפשו איזה סרט טוב בנטפליקס ואתם מסודרים.

מרק פטריות וברוקולי מוקרם לחורף חם!
מרק פטריות וברוקולי מוקרם לחורף חם!
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

למרק

לקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הסלרי ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
  3. חותכים את הפטריות לרבעים (את הקטנות אפשר לחצי).
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת, 3/4 מפרחי הברוקולי ו-3/4 מהפטריות. מבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את ציר הירקות, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
  6. בינתיים מכינים את הקישוט: מחממים את השמן במחבת, מקפיצים את יתרת הפטריות והברוקולי במחבת, מתבלים במלח, מכסים ומבשלים כ-3 דקות.
  7. טוחנים את תכולת הסיר במוט ידני ומחזירים ללהבה נמוכה.
  8. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה.
  9. בקערית מערבבים היטב את הקורנפלור עם מצקת מנוזל המרק עד שכולו נמס ולא נשארים גושים. מחזירים לסיר ומערבבים היטב. ממשיכים בבישול ללא מכסה עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מוסיפים את הגאודה ומערבבים.
  11. מוזגים מהמרק לקערות ומקשטים בפטריות ובברוקולי המוקפצים ומוסיפים מעל מעט עירית.

    מרק-פטריות-וברוקולי-מוקרם 2
    פטריות, ברוקולי ושמנת. יכול להיות יותר טעים מזה?

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק פטריות וברוקולי מוקרם לחורף חם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    דיאנה שיינקר

    המצרכים כתוב שמנת לבישול, ובאופן ההכנה כתוב שמנת מתוקה. לא הבנתי באיזו שמנת להשתמש?

      Avatar
      מערכת Foody

      יש להשתמש בשמנת מתוקה לבישול (לא להקצפה) כלומר שמנת מתוקה עם אחוזי שומן נמוכים יותר (10% או 15%). בהצלחה!

      Avatar
      מערכת Foody

      הכוונה היא לשמנת מתוקה 15% (כדי לחסוך אחוזי שומן) אבל אפשר גם עם שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר((:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות