מרק פטריות וברוקולי מוקרם לחורף חם!

מרק פטריות וברוקולי עשיר במרקמים ובטעמים שיחמם לכם את ימי החורף והגשם הקרבים ויתן לכם סיבה ממש טובה להתכרבל בבית מתחת לפוך
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מזג האויר קריר, מחשיך מוקדם ולכם מתחשק משהו להתכרבל איתו. יש לנו הצעת הגשה ליום הזה. מרק ברוקולי ופטריות מוקרם ומפנק. יש בו את כל מה שאתם צריכים, עכשיו חפשו איזה סרט טוב בנטפליקס ואתם מסודרים.

מרק פטריות וברוקולי מוקרם לחורף חם!
מרק פטריות וברוקולי מוקרם לחורף חם!

מצרכים

למרק

לקישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הסלרי ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
  3. חותכים את הפטריות לרבעים (את הקטנות אפשר לחצי).
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת, 3/4 מפרחי הברוקולי ו-3/4 מהפטריות. מבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את ציר הירקות, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
  6. בינתיים מכינים את הקישוט: מחממים את השמן במחבת, מקפיצים את יתרת הפטריות והברוקולי במחבת, מתבלים במלח, מכסים ומבשלים כ-3 דקות.
  7. טוחנים את תכולת הסיר במוט ידני ומחזירים ללהבה נמוכה.
  8. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה.
  9. בקערית מערבבים היטב את הקורנפלור עם מצקת מנוזל המרק עד שכולו נמס ולא נשארים גושים. מחזירים לסיר ומערבבים היטב. ממשיכים בבישול ללא מכסה עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מוסיפים את הגאודה ומערבבים.
  11. מוזגים מהמרק לקערות ומקשטים בפטריות ובברוקולי המוקפצים ומוסיפים מעל מעט עירית.

    מרק-פטריות-וברוקולי-מוקרם 2
    פטריות, ברוקולי ושמנת. יכול להיות יותר טעים מזה?

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 591.2 קק״ל 2955.9 קק״ל
פחמימות 42.9 גרם 214.3 גרם
שומן 37.6 גרם 188.0 גרם
נתרן 1255.2 מ״ג 6276.1 מ״ג
חלבון 37.1 גרם 185.4 גרם
סיבים תזונתיים 32.0 גרם 159.9 גרם
שומן רווי 19.4 גרם 97.2 גרם
כולסטרול 59.0 מ״ג 295.2 מ״ג
סידן 698.2 מ״ג 3491.1 מ״ג
ברזל 11.2 מ״ג 56.2 מ״ג
אשלגן 3968.7 מ״ג 19843.3 מ״ג
אבץ 9.9 מ״ג 49.5 מ״ג

קטגוריות

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      הכוונה היא לשמנת מתוקה 15% (כדי לחסוך אחוזי שומן) אבל אפשר גם עם שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר((:

    Avatar
    שירה אהרוני-גוברמן

    נראה מרק טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

    Avatar
    אורי

    מרק פשוט מושלם! הכי טעים שאכלתי

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף!

הצג עוד