
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים18
מזג האויר קריר, מחשיך מוקדם ולכם מתחשק משהו להתכרבל איתו. יש לנו הצעת הגשה ליום הזה. מרק ברוקולי ופטריות מוקרם ומפנק. יש בו את כל מה שאתם צריכים, עכשיו חפשו איזה סרט טוב בנטפליקס ואתם מסודרים.

מצרכים
למרק
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ
-
4 שיני שוםקצוצות
-
4 גבעולי סלריקצוצים
-
2 תפוחי אדמה בינונייםחתוך גס
-
1 ברוקולי גדולמחולק לפרחים קטנים
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןאו פורטובלו או גם וגם
-
1 1/2 ליטר ציר ירקותאו מים
-
2מיכלים או 1/2 ליטר שמנת לבישול 15%
-
2 1/2 כפות קורנפלור
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס גבינת גאודהמגוררת (או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים)
לקישוט
-
2 כפות שמן זית
-
1/4 ברוקולימה שנשאר מהתפרחת
-
1/4 פטריות שמפיניוןמה שנשאר מהפטריות
-
2 קורט מלח דק
-
2 כפות עיריתקצוצה (לא חובה)
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
- מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הסלרי ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
- חותכים את הפטריות לרבעים (את הקטנות אפשר לחצי).
- מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת, 3/4 מפרחי הברוקולי ו-3/4 מהפטריות. מבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מוסיפים את ציר הירקות, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
- בינתיים מכינים את הקישוט: מחממים את השמן במחבת, מקפיצים את יתרת הפטריות והברוקולי במחבת, מתבלים במלח, מכסים ומבשלים כ-3 דקות.
- טוחנים את תכולת הסיר במוט ידני ומחזירים ללהבה נמוכה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה.
- בקערית מערבבים היטב את הקורנפלור עם מצקת מנוזל המרק עד שכולו נמס ולא נשארים גושים. מחזירים לסיר ומערבבים היטב. ממשיכים בבישול ללא מכסה עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הגאודה ומערבבים.
- מוזגים מהמרק לקערות ומקשטים בפטריות ובברוקולי המוקפצים ומוסיפים מעל מעט עירית.
פטריות, ברוקולי ושמנת. יכול להיות יותר טעים מזה?
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
591.2
קק״ל
2955.9
קק״ל
פחמימות
42.9
גרם
214.3
גרם
שומן
37.6
גרם
188.0
גרם
נתרן
1255.2
מ״ג
6276.1
מ״ג
חלבון
37.1
גרם
185.4
גרם
סיבים תזונתיים
32.0
גרם
159.9
גרם
שומן רווי
19.4
גרם
97.2
גרם
כולסטרול
59.0
מ״ג
295.2
מ״ג
סידן
698.2
מ״ג
3491.1
מ״ג
ברזל
11.2
מ״ג
56.2
מ״ג
אשלגן
3968.7
מ״ג
19843.3
מ״ג
אבץ
9.9
מ״ג
49.5
מ״ג
תגובות (12)
האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה?
הכוונה היא לשמנת מתוקה 15% (כדי לחסוך אחוזי שומן) אבל אפשר גם עם שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר((:
מושלם! מתכון מעולה
נראה מרק טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
מרק פשוט מושלם! הכי טעים שאכלתי
איזה כיף!