מרק קטניות דל קלוריות

חלי ממן מגישה מרק מנחם שיחמם אתכם ביום קר. מרק קטניות דל קלוריות שניתן להכין מסוגי קטניות שונים, עשיר בירקות ובתבלינים מחממים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומאדים כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את הקטניות ואת התבלינים מלבד מהמלח, מביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה קטנה לפרק זמן המתאים לקטניות: עדשים ושעועית מש כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס כשעתיים.
  5. בסוף הבישול מכבים את הלהבה ומוסיפים את המלח.

מוגבל למנה אחת ביום, חינמי

הערות

  • מלח מעכב את בישול הקטניות ולכן רצוי להוסיפו בסוף
  • בשימוש בקטניות קפואות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה
  • ניתן להשתמש בקטניות שונות: שעועית יבשה מסוגים שונים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס או 200 גרם (1/4 שקית) של קטניות קפואות סנפרוסט
  • ניתן להוסיף תבלינים לפי טעם כגון: כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טריה קצוצה (חומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (שעועית לבנה)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 57.6 קק״ל 575.9 קק״ל
פחמימות 8.6 גרם 86.0 גרם
שומן 1.7 גרם 16.6 גרם
נתרן 169.7 מ״ג 1696.8 מ״ג
חלבון 2.5 גרם 25.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 27.5 גרם
שומן רווי 0.3 גרם 2.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 29.6 מ״ג 296.2 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 9.1 מ״ג
אשלגן 303.8 מ״ג 3037.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody