מחפשים שורשים? מצאתם! מרק קרם שורשים מושלם של איילת הירשמן

איך מנצלים את הירקות המדהימים בעונת החורף? מכינים מרק כמובן! איילת הירשמן עם מתכון חורפי במיוחד של מרק קרם ירקות שורש עם שמן בזיליקום
איך מנצלים את הירקות המדהימים בעונת החורף? מכינים מרק כמובן! איילת הירשמן עם מתכון חורפי במיוחד של מרק קרם ירקות שורש עם שמן בזיליקום
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    676
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 675.7 קק״ל 5405.6 קק״ל
    פחמימות 33.4 גרם 267.5 גרם
    שומן 43.7 גרם 349.2 גרם
    נתרן 426.8 מ״ג 3414.7 מ״ג
    חלבון 17.6 גרם 140.5 גרם
    סיבים תזונתיים 25.9 גרם 207.5 גרם
    שומן רווי 12.4 גרם 99.0 גרם
    כולסטרול 16.2 מ״ג 129.2 מ״ג
    סידן 733.4 מ״ג 5867.1 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 36.8 מ״ג
    אשלגן 4261.6 מ״ג 34092.9 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    676
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 675.7 קק״ל 5405.6 קק״ל
    פחמימות 33.4 גרם 267.5 גרם
    שומן 43.7 גרם 349.2 גרם
    נתרן 426.8 מ״ג 3414.7 מ״ג
    חלבון 17.6 גרם 140.5 גרם
    סיבים תזונתיים 25.9 גרם 207.5 גרם
    שומן רווי 12.4 גרם 99.0 גרם
    כולסטרול 16.2 מ״ג 129.2 מ״ג
    סידן 733.4 מ״ג 5867.1 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 36.8 מ״ג
    אשלגן 4261.6 מ״ג 34092.9 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

שמן בזיליקום


אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: שמים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה ומחממים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
  2. קולפים את הבצל וחותכים גס. קולפים וקוצצים גס את השורשים. קולפים וחותכים לקוביות את תפוח האדמה.
  3. קולפים וקוצצים דק את שיני השום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  4. מוסיפים את הבצלים, שורשי הסלרי והפטרוזיליה ותפוח האדמה לסיר ומטגנים 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה.
  5. מוסיפים את השום, מטגנים ומערבבים, מוסיפים תימין, ציר ירקות וחלב ומבשלים כשעה על להבה בינונית עד שהירקות רכים לגמרי (אם חסרים נוזלים במהלך הבישול מוסיפים עוד חלב או ציר).
  6. מסירים מהאש, מוציאים את גבעולי התימין, ומרסקים בעזרת בלנדר מוט עד שהמרקם חלק ואחיד.
  7. מוסיפים למרק את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל לבן. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מכינים שמן בזיליקום: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים.
  9. שמים במעבד מזון את השמן ועלי הבזיליקום ומעבדים למחית חלקה.
  10. מעבירים את המחית לסיר קטן ומחממים עד לרתיחה. מסירים מיד מהאש, מסננים ושומרים את השמן בצנצנת.
  11. מגישים: יוצקים את המרק לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן בזיליקום ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מחפשים שורשים? מצאתם! מרק קרם שורשים מושלם של איילת הירשמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות