מחפשים שורשים? מצאתם! מרק קרם שורשים מושלם של איילת הירשמן

איך מנצלים את הירקות המדהימים בעונת החורף? מכינים מרק כמובן! איילת הירשמן עם מתכון חורפי במיוחד של מרק קרם ירקות שורש עם שמן בזיליקום
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

מרק

שמן בזיליקום

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: שמים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה ומחממים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
  2. קולפים את הבצל וחותכים גס. קולפים וקוצצים גס את השורשים. קולפים וחותכים לקוביות את תפוח האדמה.
  3. קולפים וקוצצים דק את שיני השום.
  4. מוסיפים את הבצלים, שורשי הסלרי והפטרוזיליה ותפוח האדמה לסיר ומטגנים 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה.
  5. מוסיפים את השום, מטגנים ומערבבים, מוסיפים תימין, ציר ירקות וחלב ומבשלים כשעה על להבה בינונית עד שהירקות רכים לגמרי (אם חסרים נוזלים במהלך הבישול מוסיפים עוד חלב או ציר).
  6. מסירים מהאש, מוציאים את גבעולי התימין, ומרסקים בעזרת בלנדר מוט עד שהמרקם חלק ואחיד.
  7. מוסיפים למרק את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל לבן. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מכינים שמן בזיליקום: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים.
  9. שמים במעבד מזון את השמן ועלי הבזיליקום ומעבדים למחית חלקה.
  10. מעבירים את המחית לסיר קטן ומחממים עד לרתיחה. מסירים מיד מהאש, מסננים ושומרים את השמן בצנצנת.
  11. מגישים: יוצקים את המרק לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן בזיליקום ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 360.4 קק״ל 2883.4 קק״ל
פחמימות 7.7 גרם 62.0 גרם
שומן 35.4 גרם 283.3 גרם
נתרן 430.1 מ״ג 3440.7 מ״ג
חלבון 6.4 גרם 50.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.5 גרם
שומן רווי 7.5 גרם 60.4 גרם
כולסטרול 16.2 מ״ג 129.2 מ״ג
סידן 140.9 מ״ג 1126.9 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 15.6 מ״ג
אשלגן 368.5 מ״ג 2947.9 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody