
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
מרק
-
2 קופסאות שימורים גרגירי תירס
-
3 כוסות מים
-
2 כפות קורנפלור
-
2 כוסות מים
-
2 1/2 כפות רוטב סויה
-
1 כף סוכר לבן
-
3/4 כפית מלח דק
-
3/4 כפית פלפל שחור טחוןאו פלפל לבן
-
1 ביצה L
קישוט והגשה
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- בתוך סיר בינוני, בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התוכן של קופסה אחת כולל הנוזלים.
- מוסיפים לסיר את תוכן קופסת התירס השנייה (כולל הנוזל). מוסיפים את המים ומביאים את הכל לרתיחה.
- מערבבים בקערה קטנה קורנפלור עם 2 כוסות מים, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים.
- כאשר התירס בסיר רותח, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמרק מסמיך.
- מוסיפים את הסויה, הסוכר, המלח והפלפל ובוחשים.
- טורפים את הביצה היטב בקערה נפרדת.
- מערבבים את מרק התירס הרותח ותוך כדי ערבוב שופכים את הביצה לסיר. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות, עד שנטיפי הביצה מלבינים.
- טועמים, אם צריך לתקן תיבול מתקנים, מגישים בקעריות ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ דק.
מרק תירס סיני מתכון: נעמה פלד
הפקה וצילום: עדן טל המלכה!
בשיתוף עם ברימאג
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
230.4
קק״ל
921.8
קק״ל
פחמימות
40.9
גרם
163.5
גרם
שומן
5.3
גרם
21.1
גרם
נתרן
1026.2
מ״ג
4104.8
מ״ג
חלבון
8.2
גרם
32.9
גרם
סיבים תזונתיים
7.4
גרם
29.6
גרם
שומן רווי
0.8
גרם
3.2
גרם
כולסטרול
63.3
מ״ג
253.2
מ״ג
סידן
30.5
מ״ג
122.1
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
2.0
מ״ג
אשלגן
86.0
מ״ג
343.9
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
0.8
מ״ג
תגובות (15)
מרק תירס מעולה ומהיר ממש נהנו ממנו אצלי בבית
תודה רבה. איזה יופי שחזרת לספר לנו.
אין לנו רוטב סויה מה אפשר לשים במקום??
רוטב הסויה מוסיף עומק, מליחות וצבע למרק לכן חבל לוותר עליו. אם בכל זאת רוצים לוותר אפשר לגרור שורש ג’ינג’ר למרק שיוסיף מעט טעם או כף רוטב טריאקי.בהצלחה!