מרשים וטעים: מאפה קרם קשיו עם רוטב קרמל
רוצים להרשים אבל שיהיה גם סופר טעים? קבלו מתכון למאפה קרם קשיו עם רוטב קרמל על בסיס בצק עלים מוכן. הסוד הוא בעיצוב וברכיבים המעולים
רוצים להרשים אבל שיהיה גם סופר טעים? קבלו מתכון למאפה קרם קשיו עם רוטב קרמל על בסיס בצק עלים מוכן. הסוד הוא בעיצוב וברכיבים המעולים
- שירן מתתיהו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2181.4 קק״ל 2181.4 קק״לפחמימות 265.4 גרם 265.4 גרםשומן 259.2 גרם 259.2 גרםנתרן 827.5 מ״ג 827.5 מ״גחלבון 128.8 גרם 128.8 גרםסיבים תזונתיים 111.8 גרם 111.8 גרםשומן רווי 130.8 גרם 130.8 גרםכולסטרול 107.8 מ״ג 107.8 מ״גסידן 167.5 מ״ג 167.5 מ״גברזל 114.9 מ״ג 114.9 מ״גאשלגן 845.4 מ״ג 845.4 מ״גאבץ 113.8 מ״ג 113.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות2181
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2181.4 קק״ל 2181.4 קק״לפחמימות 265.4 גרם 265.4 גרםשומן 259.2 גרם 259.2 גרםנתרן 827.5 מ״ג 827.5 מ״גחלבון 128.8 גרם 128.8 גרםסיבים תזונתיים 111.8 גרם 111.8 גרםשומן רווי 130.8 גרם 130.8 גרםכולסטרול 107.8 מ״ג 107.8 מ״גסידן 167.5 מ״ג 167.5 מ״גברזל 114.9 מ״ג 114.9 מ״גאשלגן 845.4 מ״ג 845.4 מ״גאבץ 113.8 מ״ג 113.8 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 2181 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק עליםמופשר
קרם קשיו
-
100 גרם אגוזי קשיו קלויים
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר חום כהה
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 ביצה
-
2כפות או 30 גרם קמח לבן
-
קורט מלח דק
רוטב שוקולד קרמל
-
100 גרם שוקולד בלונדיקרמל מלוח
-
60 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%

אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- טוחנים את הקשיו בבלנדר עד לקבלת אבקה. מוסיפים את הסוכר החום והחמאה ומעבדים עד לאיחוד.
- מוסיפים ביצה, מלח וקמח ומעבדים מעט, רק עד לקבלת קרם סמיך.
מכינים את קרם הקשיו - פותחים את בצק העלים וקורצים שני עיגולים בקוטר של 22 ס”מ.
קורצים עיגולים גדולים מבצק העלים - על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את העיגול הראשון ומעליו מורחים בנדיבות את קרם הקשיו. משאירים שוליים ריקים לסגירה.
מורחים קרם קשיו בנדיבות - מניחים מעל הקרם עיגול נוסף של בצק ומהדקים את השוליים היטב.
מניחים את עיגול הבצק השני מעל שכבת הקרם - מכניסים למקפיא למשך כ-15 דקות, עד להתייצבות הקרם, כדי שיהיה נוח לחיתוך.
- מוציאים מהמקפיא, מניחים כוס במרכז הבצק וחותכים פסים בעובי של כ-1.5 סנטימטר.
מניחים כוס הפוכה במרכז הבצק וחותכים פסים ליצירת “אצבעות” סביב הכוס - מגלגלים כל אצבע שני גלגולים ומהדקים את הקצה לנייר האפייה.
מגלגלים את ה”אצבעות” ומהדקים את הקצה - מורחים את המאפה בזהירות בחלמון ומכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהמאפה שחום.
מורחים את המאפה בחלמון ביצה - מכינים את הגנאש: בכלי צר שמים שוקולד בלונדי ושמנת ומכניסים למיקרו למשך דקה.
- מערבלים עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
- מעבירים את הרוטב לקערה ומניחים במרכז המאפה.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים. מחממים במיקרו או בתנור לפני ההגשה.
כמה יפה ככה טעים! צילום: שירן מתתיהו
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- טוחנים את הקשיו בבלנדר עד לקבלת אבקה. מוסיפים את הסוכר החום והחמאה ומעבדים עד לאיחוד.
- מוסיפים ביצה, מלח וקמח ומעבדים מעט, רק עד לקבלת קרם סמיך.
- פותחים את בצק העלים וקורצים שני עיגולים בקוטר של 22 ס”מ.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את העיגול הראשון ומעליו מורחים בנדיבות את קרם הקשיו. משאירים שוליים ריקים לסגירה.
- מניחים מעל הקרם עיגול נוסף של בצק ומהדקים את השוליים היטב.
- מכניסים למקפיא למשך כ-15 דקות, עד להתייצבות הקרם, כדי שיהיה נוח לחיתוך.
- מוציאים מהמקפיא, מניחים כוס במרכז הבצק וחותכים פסים בעובי של כ-1.5 סנטימטר.
- מגלגלים כל אצבע שני גלגולים ומהדקים את הקצה לנייר האפייה.
- מורחים את המאפה בזהירות בחלמון ומכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהמאפה שחום.
- מכינים את הגנאש: בכלי צר שמים שוקולד בלונדי ושמנת ומכניסים למיקרו למשך דקה.
- מערבלים עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
- מעבירים את הרוטב לקערה ומניחים במרכז המאפה.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים. מחממים במיקרו או בתנור לפני ההגשה.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן