משולשי פילו עם דובדבנים ומרציפן

תמרה אהרוני קנתה השבוע בשוק דובדבנים טריים ושידכה אותם למרציפן. התוצאה: משולשי פילו עם דובדבנים ומרציפן, מאפה פריך עשוי שכבות שכבות שמתפצח בפה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

בצק פילו זה פטנט מעולה למי שאוהב לבשל. למה בעצם? מדובר בעלי בצק דקיקים עשויים בעיקר מקמח ומים, קונים אותו לרוב קפוא (למרות שיש לקנות גם טרי), ואם מקפידים להפשיר אותו כמו שצריך, אפשר ביחסית מעט עבודה להכין יופי של דברים! לא צריך לחכות שהוא יתפח, לא צריך ללוש או לערבב, רק צריך להקפיד לכסות אותו במגבת כשעובדים איתו כדי שהוא לא יתייבש.

הוא מתאים למאפים מלוחים ומתוקים, לאפייה ולטיגון, אפשר להכין ממנו מאפים גדולים, או מאפים אישיים - ממש אינסוף אפשרויות. כשעובדים איתו נכון, התוצאה שמתקבלת היא פשוט נפלאה: מאפה פריך עשוי שכבות שכבות, עם קרנץ’ שמתפצח בפה.

אחרי הסיבוב בשוק השבוע, היה לי ברור שאני חייבת להכין משהו עם דובדבנים. דובדבנים זה אחד הפירות האהובים עלי, מתקתקים וחמצמצים, קטנים כאלה שכיף לנשנש והם עכשיו ממש בשיא העונה שלהם! חוץ מזה שהם טעימים נורא (וגם יחסית לא משמינים - ידעתם?) מסתבר שלדובדבנים יש גם כל מיני יתרונות בריאותיים - הם טובים לעיכול, לראייה, ואפילו לשינה טובה. כנראה שלא סתם השתרש הביטוי “הדובדבן שבקצפת”.

אחרי שהחלטתי על הדובדבנים בחרתי לשדך להם ממרח מרציפן. זה שילוב טעמים שיש לי קצת אובססיה כלפיו בזמן האחרון ואני מנסה אותו בכל מיני וריאציות. אבל בינתיים מכל הניסיונות שעשיתי עם הקומבינציה הזו, המתכון הזה של משולשי פילו ממולאים בממרח מרציפן ודובדבנים הוא המוצלח ביותר!

תדמיינו את הביס: שכבות של דפי פילו פריכים ומתפצפצים, ממולאים בדובדבנים חמצמצים עם מרירות מתוקה של ממרח מרציפן. תענוג.

מצרכים

בצק

מלית דובדבנים

ממרח מרציפן

אופן הכנה

  1. מגלענים את הדובדבנים, חוצים אותם לאורכם ושמים בקערה.
  2. מוסיפים לקערה את וניל ומיץ לימון ומערבבים היטב.
  3. מכינים ממרח מרציפן: בסיר קטן שמים את הרוזטה ומיץ הלימון ומרתיחים קלות.
  4. מוסיפים את השקדים והסוכר ומערבבים היטב.
  5. מבשלים כ-10-15 דקות על אש נמוכה מאוד עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  6. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  7. מכבים את האש ומניחים בצד להתקרר.
  8. מסננים את הדובדבנים.
  9. חותכים את דפי הפילו לרצועות ברוחב של כ-10 ס”מ.
  10. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  11. ממלאים את הפילו: ממסים את החמאה. מניחים רצועת פילו על משטח עבודה נקי.
  12. בקצה העליון מניחים כפית של ממרח מרציפן, וכף דובדבנים.

משולשי פילו עם דובדבנים ומרציפן

מקפלים את הפינה של רצועת הפילו באלכסון בצורת משולש על המילוי.

משולשי פילו עם דובדבנים ומרציפן

ממשיכים לקפל את המשולש - פעם כלפי מטה, ופעם הצידה עד לסוף הרצועה.

משולשי פילו עם דובדבנים ומרציפן

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

חוזרים על הפעולה עם כל רצועות הפילו וכל המילוי.

מברישים את משולשי הפילו בחמאה מומסת.

אופים את המשולשים כ-15 דקות, עד שהם שחומים ופריכים.

הערות

  • לגרסה טבעונית: מחליפים את ממרח המרציפן בחתיכות של מרציפן רגיל, ומורחים את המשולשים בשמן זית במקום בחמאה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 128.1 קק״ל 3202.7 קק״ל
פחמימות 15.0 גרם 375.3 גרם
שומן 8.3 גרם 206.7 גרם
נתרן 37.7 מ״ג 943.2 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 21.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.5 גרם
שומן רווי 3.3 גרם 82.9 גרם
כולסטרול 7.7 מ״ג 193.5 מ״ג
סידן 4.1 מ״ג 102.4 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 3.5 מ״ג
אשלגן 47.3 מ״ג 1183.5 מ״ג
אבץ 37.2 מ״ג 930.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody