רקע ראש השנה
קאבר דסקטופ ראש השנה

מתוך הספר החדש של קרין גורן – עוגת דבש בקישוט טבעות תפוחים

קרין גורן מתחילה את השנה עם ברגל ימין עם עוגת דבש קלאסית עסיסית וטעימה ממש עם טוויסט מעניין והכי מתאים לראש השנה - קבלו מתכון חגיגי לעוגת דבש בקישוט תפוחים
קרין גורן מתחילה את השנה עם ברגל ימין עם עוגת דבש קלאסית עסיסית וטעימה ממש עם טוויסט מעניין והכי מתאים לראש השנה - קבלו מתכון חגיגי לעוגת דבש בקישוט תפוחים
  • קרין גורן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    5550
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5549.9 קק״ל 5549.9 קק״ל
    פחמימות 811.3 גרם 811.3 גרם
    שומן 237.1 גרם 237.1 גרם
    נתרן 993.9 מ״ג 993.9 מ״ג
    חלבון 74.1 גרם 74.1 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 22.4 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 403.4 מ״ג 403.4 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 1185.2 מ״ג 1185.2 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    5550
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5549.9 קק״ל 5549.9 קק״ל
    פחמימות 811.3 גרם 811.3 גרם
    שומן 237.1 גרם 237.1 גרם
    נתרן 993.9 מ״ג 993.9 מ״ג
    חלבון 74.1 גרם 74.1 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 22.4 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 403.4 מ״ג 403.4 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 1185.2 מ״ג 1185.2 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור

כל שנה לקראת ראש השנה הקונדיטוריות מתמלאות בעוגות דבש מתוחכמות יותר ויותר. אני מתארת לעצמי שזה רק עניין של זמן עד שיתחילו למכור “קולקציות” של עוגות דבש קטנות, עם ערמות של תוספות וקישוטים, כמו שקרה לסופגניות בחנוכה ולאוזני ההמן בפורים…
אישית, אני הכי אוהבת את העוגות הבחושות הנקיות. אלה שבהן שום דבר לא גונב את ההצגה מהטעם של הדבש. העוגה הבאה היא עוגה קלאסית שכזו, עסיסית וטעימה ממש. היא מתאימה גם לילדים וגם למי שנרתע מעוגות מתובלות מדי, כי במקום התה או הקפה (שבדרך כלל מעניקים לבלילת עוגות הדבש את הגוון החום-זהוב שלהן) אני משתמשת במיץ תפוחים קליל. אפילו מיץ מסירופ בטעם תפוח (או כמו שילדים קוראים לו לפעמים – “פטל תפוחים”) יעבוד כאן מצוין.
חום התנור במתכון נמוך בכוונה. אל תתפתו להגביר אותו. כמו רוב עוגות הדבש, העוגה הזו לא תיאפה מהר יותר בחום גבוה, אלא פשוט תגלוש מהתבנית… רק עוד טיפה סבלנות, והשנה החדשה תתחיל ברגל ימין (ואמן שתהיה מתוקה כמו העוגה הזו!).

ספר חדש לקרין גורן – מתוק בבית (והכי מתוק בחיים)!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגה

קישוט תפוחים

זיגוג אחרי האפייה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. טורפים בקערה גדולה את כל החומרים ה”רטובים”: ביצים, שמן, כוס דבש ומיץ תפוחים.
  3. מערבבים בקערה גדולה נוספת את כל החומרים ה”יבשים”: סוכר, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה וקינמון.
  4. מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים. טורפים לאיחוד (וזהו!). מוזגים את הבלילה לתבניות משומנות.
  5. מקלפים תפוחים, מרוקנים ליבה ופורסים לטבעות דקות. מסדרים בעדינות מעל הבלילה שבתבניות.
  6. אופים 45 דקות, להתייצבות (קיסם שננעץ יוצא יבש).
  7. מזלפים מעט דבש על העוגות החמות, מיד כשהן יוצאות מהתנור, ומורחים בעזרת גב של כף.

    עוגת דבש בקישוט של טבעות תפוחים. צילום: שניר גואטה
    עוגת דבש בקישוט של טבעות תפוחים. צילום: שניר גואטה

הערות

  • למתכון פרווה מכינים כרגיל.
  • - למתכון ללא תוספת סוכר במקום דבש: תחליף דבש דשקל, או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, או סירופ לפנקייק בטעם מייפל ללא תוספת סוכר, באותה כמות. במקום סוכר: תחליף סוכרלוז באותה כמות. במקום מיץ תפוחים: מיץ תפוחים ללא סוכר באותה כמות + חצי כוס מים בנוסף.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתוך הספר החדש של קרין גורן – עוגת דבש בקישוט טבעות תפוחים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    רחל לוי

    חג שמח שנה טובה בריאה. מדהימה אם נשמה ענקיתומאושרת

      Avatar
      מערכת Foody

      שנה טובה ומתוקה רחל! 🙂

    Avatar
    רותם אוחיון

    קרין שנה טובה הספר שלך פשוט הורססס!!! מתה עלייך ותמשיכי להיות מלכה מיוחדת ❤️

      Avatar
      Dahlia

      מה עם ציפורן שממש משבח את העוגה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר בהחלט להוסיף חצי כפית ציפורן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות