מתכון לעוף בטמפורה ברוטב לימון קראנצ’י, עם טיפ עסיסי

עוף בטמפורה, איך אפשר שלא לאהוב. לאכול ככה או להקפיץ עם רוטב לימון נפלא. העוף יוצא קראנצ'י בחוץ ועסיסי בפנים. פשוט תענוג!
עוף בטמפורה, איך אפשר שלא לאהוב. לאכול ככה או להקפיץ עם רוטב לימון נפלא. העוף יוצא קראנצ'י בחוץ ועסיסי בפנים. פשוט תענוג!
  • שחר וואנג
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    96
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 95.5 קק״ל 381.9 קק״ל
    פחמימות 12.9 גרם 51.7 גרם
    שומן 5.0 גרם 20.2 גרם
    נתרן 1265.8 מ״ג 5063.2 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 2.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.8 מ״ג 15.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    אשלגן 45.4 מ״ג 181.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    96
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 95.5 קק״ל 381.9 קק״ל
    פחמימות 12.9 גרם 51.7 גרם
    שומן 5.0 גרם 20.2 גרם
    נתרן 1265.8 מ״ג 5063.2 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 2.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.8 מ״ג 15.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    אשלגן 45.4 מ״ג 181.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

טמפורה היא בלילת בצק שמגיעה מהמטבח היפני, ומוסיפה למאכלים כמו ירקות, חזה עוף וכדומה, קראנצ’יות וקריספיות עם נפח מטוגן וטעים. אפשר לשדך לה רטבים מדהימים וטעימים שיהפכו את המנה לכזו שאי אפשר להפסיק לנשנש. טיפ משחר וואנג מ’המסעדה הבאה’: רוצים עוף בטמפורה עסיסי במיוחד? כל מה שאתם צריכים זה להשרות את רצועות העוף בתערובת הקסומה הזו במשך חצי שעה: רבע כוס מים, רבע כפית סודה לשתייה, כפית מלח, כף קורנפלור ואתם מוכנים לצפות בטמפורה וליהנות מעוף מטוגן וטעים.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

  • 2 יחידות חזה עוף שלם
    נקיים מסחוסים וחתוכים לקוביות לא גדולות

מרינדה לריכוך הבשר

טיגון

רוטב לימון


אופן הכנה

  1. מניחים את קוביות העוף בקערה.
  2. מוסיפים את כל חומרי המרינדה. מערבבים מכסים ומשהים במקרר במשך חצי שעה.
  3. מכינים את הטמפורה: שמים את אבקת הטמפורה בקערה ומוסיפים מי קרח תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם הרצוי שהוא לא סמיך מידי ולא דליל (מרקם שמזכיר שמנת).
  4. מחממים שמן עמוק בווק (לא יותר מידי חם, מומלץ לבדוק עם מעט טמפורה אם השמן חם. הטמפורה תצוף אך לא תזהיב מיד, וגם אין צורך שתקבל צבע כהה)
  5. טובלים את הנתחים בטמפורה ומעבירים לשמן החם בכל פעם כמות לא גדולה, כדי שלא ידבקו.
  6. מוציאים ושומרים בצד.
  7. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הג’ינג’ר, המלח, הפלפל, הדבש, רוטב הצ’ילי והסויה.
  8. יוצקים מעל רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ- 5 דקות שמתחיל להסמיך ומתבלים במלח ופלפל.
  9. מחזירים את נתחי העוף המטוגנים למחבת, מקפיצים ומבשלים במשך כ- 3 דקות.
  10. מכבים את הלהבה ומגישים מיד.
עוף בטמפורה 2
עוף בטמפורה ברוטב לימון. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון לעוף בטמפורה ברוטב לימון קראנצ’י, עם טיפ עסיסי

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Dafna Tenembaum

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Dafna Tenembaum

    6 לימונים או 6 פרוסות? לא ברור

      Avatar
      מערכת Foody

      6 פרוסות של לימון (לא שישה לימון), כפי שכתוב במצרכים

      Avatar
      Dafna Tenembaum

      איך מונעים המטמפורה להידבק למחבת?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דפנה, מכינים לפי ההנחיות, הטיגון הוא בשמן עמוק, כך שאין סיבה שיידבק למחבת

    Avatar
    לאה ברנשטיין

    מה אפשר לשים במקום קמח טמפורה?

      Avatar
      מערכת Foody

      קמח הטמפורה נדרש לצורך התוצאה הרצויה במתכון

קטגוריות

אביזרים

טכניקות